CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, April 24, 2012

Instagram~ #Part 1



my  Mizan Armany at nenek's house Sg. Buloh ;)


my baby =) 



minat terhadap gamba takleh dibendung! tersangat obvious!

 my weekend @ Tanjung Harapan, Port Klang~
Cantikkan? SubhanAllah :)


Mr. Suami lepas gian mancing ;)

 Kesayangan yang tido dibuai angin best~

 my favourite photo! =)


Edit pakai instagram sampai habis bateri ipong!
Hihihii Mr. Suami tahu pasal minat i kat gambar-gambar sampai dia sanggup belikan i ipong ni sebab i adored gilerr gambar-gambar instagram~ (gedik kan?)
Mane tak belikan, i salu cerita kat dia gambar-gambar instagram yang ohsemm.. hehehee

P/S: Mr. Suami kata "eleh,klau takat tekan-tekan edit, Mizan pun pandai" ciss!!

Much Lurve~ =)

Nantikan sambungan part 2 pulak :)

Monday, April 23, 2012

Amalan Ketika Anak Sedang Tidur


  • Setiap malam apabila anak tidur, wiridkan Ya Latif ke ubun-ubun kepalanya sebanyak yang mungkin atau 100 kali, seterusnya
  • Membaca Surah Al-Fatihah 1 kali, Alam Nasyrah 1 kali. Berbisiklah ditelinga anak dengan lembut dan perlahan-lahan ketika dia sedang tidur dengan menyeru nama penuhnya.
  • Bisiklah kata-kata nasihat, pujian dan perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yang sedang tidur sangatlah berkesan kepada jiwa dan rohnya.
  • Ayah dan ibu juga hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita, misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan ubun-ubun anak.



Thursday, April 19, 2012

A must see: If u're pregnant and expecting a Girl! ;)







Yeahh, Suri Cruise~

Adorable plus sangat gorgeous kan dia walaupun still young, baru 6 tahun!

Haihh, memang menjadi rebutan

muka tom cruise + katie holmes yang sangat comel tuu..

eishh, Mizan nak adik tak??

kahkahkah.. not yet laa..

i'm just kidding!

bye, Much Lurve all =)

Monday, April 16, 2012

A day at Genting Highlands! Just the three of us~ :)

Hee ini adalah entry tertunggak / lapuk sebab kami ke Genting masa cuti pertabalan Agung 11 April lepas! ;p

Tapi nak update jugak dengan gambar-gambar Mizan Armany yang banyak & looks very excited! Ke mama dia yg excited?? ;p

Haihh~

 Arriving~ kitorang nak nek cable car! :)
*Sile abaikan beg yang penuh dengan barang tu..* -_-''


 hmm gambar cam pecah kan? photo editor software yang tak berapa bagus~


 Indoor theme park! ;)


jalan-jalan =)


tak masuk outdoor sebab takde sape nak main~ ke mizan nak men buai? 
*takleh imagine Mizan jerit takut*

 nice huh?~ :)




 Alhamdulillah.. happy faces :))


dia mengengsot kat sini!!~ Ingat ni kat rumah kite ke?
Next time Mizan Armany datang,berlari-lari pulak ye kat sini..~

 my loves, my soul~ =)


 yeayy, my first ride-plays~
;)
P/S: papa-mama Mizan yang terlebih excited, happy


"Next time kita datang sini lagi ye? "
Once Mizan Armany dah pandai berjalan, InsyaAllah
:)

Isk, Mizan pun sangat happy pegi Genting, ape lak mama papa Mizan je...
Tak caye? Nah, ni buktinya..!! ;p

*picture penutup*
see~

Alhamdulillah, i'm happy~
:)
Much Lurve~

P/S: Good Luck dear husband untuk interview besok! :p

Friday, April 13, 2012

My Mizan Armany 8 months~! :)

Alhamdulillah :)

Bersyukur sangat Mizan Armany lahir dan membesar depan mata (walaupun bukan 24jam depan mata sebab mama Mizan kena kerja)

Mizan membesar dengan sihat, bijak, aktif, ligat dan sangat comel dengan pipi penuh memboyot! Setiap hari memang akan senyum dan ketawa tengok gelagat si kecik yang mula nak membesar dan explore new things!

Ohh ligat dan tak tahu dok diam dia takyah cakap ahh~~`

Mulut pun makin bising dengan bahasa dia. Kadang-kadang kita dengar macam dia cakap bahasa kita je ;)

Gigi dah tembuh sebatang (depan bawah) ;D bakal tumbuh lagi sebatang bawah ngan atas satu gigi!! Yeayyy!! Anak mama dah takyah makan lembik-lembik dah.. racik-racik ngan lenyek-lenyek je ;)


Percubaan mengambil gambar gigi dia~ ;)


Progress Mizan Armany:

~ akan jerit kalau tak ikut cakap dia. Contoh: dia nak ajak kita keluar atau dia nak mandi kolam, dia akan keraskan badan ke arah yang dia nak pegi. Kalau kita refuse, dia akan jerit sikit dan nagis ngade-ngade.. Hahahaha.. bab ni papa ngan nenek dia suke nyakat! tapi at the end, akan ikut pegi mana si kecil ni nak~

~ agak lambat meniarap tapi sekarang mengengsot macam askar laju sekali! papa dia nak buh senapang kat belakang!

~ macam biase memang suke makan! haihh~ at this age, mizan dah discover beberapa makanan orang dewasa dan dia suke betul! ex. aiskrim ngan ayam kfc~ (i noe its not good, tp sekali je)

~ sangat suka berendam, mandi! kadang-kadang sehari sampai 3 kali mandi. Normal 2 kali je~

~ suka berkawan! akan tegur kanak-kanak sebaya atau aweks! (ikut perangai papa dia la nihh) -_-'' 

~ memilih! memilih orang yang dia nak orang dokong. 

~ suka lagu itsy beetsy spider, air pasang dalam & twinkle-twinkle little star! Mama guna lagu ni nak umpan dia dok diam dan nak tido kan dia, selain selawat nabi dan zikir~ 

~ memang dari dulu lagi akan duduk diam dan menghayati azan berkumandang kat tv.

~ tak tengok cerita spongebob tapi suka dengar lagu ending dia. Tengok kusyuk macam tengah pasang cerita. Padahal lagu penutup je~

~ Tidur malam belum straight lagi. Still berjaga tengah malam dan kadang-kadang nak main walaupun mama papa dia sangat sleepy~ Tapi kalau penat, akan tido straight sampai pukul 1am bangun minum susu, then sambung tido balik. (mama senyum sampai telinga, tarik selimut sambung tido balik) ;D

Oke, tu jelaa, milestones Mizan Armany kesayangan semua A.K.A budak lorat~


cheeky yet happy lil son =)
leviuuu~

;)
bersambung lagi, insyaAllah
sekali lagi ku bersyukur
Alhamdulillah
=)
Much Lurve~

Tuesday, April 10, 2012

found a new photo editor software! =)

Yeahh, sehari sekali update blog sebab suka edit-edit gamba, then trus upload masuk blog!

=)

but it wordless entry, takpe la kan?


"akan ade slot entry weekends kah lepas ini?" ;p


yang ni picture masa makan kat mee tarik warisan asli.
sedap!
gambar mee takde sebab tak sempat capai kamera capai sudu-garfu dulu dan terkam,
selamat masuk perot~


Yeayy, semangat nak amik gamba banyak-banyak lagi!!

Mizan Armany jadi model mama ye ;)

*sangat suka picture yang penuh dengan warna!*

:) Much Lurve~

Monday, April 9, 2012

Previous Day in my life

Salam.. and Hai!! =)

Seminggu tak update blog, bizi with life and such~

dan juga tekanan di tempat kerja..

So much looking for a day off sebab workplace dah jadi suatu tempat yang tak seronok lagi dah..

Hari-hari dengar opismet mengadu perihal bos, bulan depan another colleague nak berenti kerja lagi.

Oke, enuff / stop cerita kerja. Tak best!

Nak cantikkan blog dengan gamba-gamba ni (walaupun takde cerita baru) :-

 my previous cooking day~
harini xtau lagi nak masak ape,
tunggu idea datang ketuk pintu..


 our weekend 2 minggu lepas~




macam saya kata tadi, so much looking forward for our short trip a day we call 'holiday' :)
esok ade check up mizan 8 bulan, ohh nanti saya update! *baru semangat sikit*
hee and rabu CUTI!! ^_^ (mata bersinar-sinar, hati seronok)

Signing off,
mama Mizan Armany =)
Much Lurve
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...