CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, June 21, 2012

Mizan Armany Seploh bulan!

Okey, ni entry tertunggak lama sangat, mizan pun dah 10 bulan 2minggu lebih! Hihihii busy sket nokk~



Milestone: ~
 * Merangkak dan Memanjat memang A+++
sampai dah memanjat naik tangga sendiri, takde orang tolong, nenek tolong jaga belakang je incase kalau dia terjatuh.. Huhuhuu

* Berdiri lepas tangan pastu jatuh terduduk.

* paling penat tengok dia memanjat laa, panjat sofa pastu tengok diri sendiri kat cermin -_-''
haihh ikut perangai sape ni Mizan?

* Kalau duduk dalam walker atau kerusi tolak dia yang kaler biru tu memang tak lama sebab dia akan start panjat dan berdiri / nak keluar. Huhuhuu

* Waktu makan akan lebih lama sebab dia akan main-main, merangkak sambil mengunyah. High chair tak beli lagi sebab mama dia yakin sangat Mizan takmo duduk lama-lama dalam tu, paling lama 10 minit, tu pun pas umpan dengan macam-macam mainan! Haihh Selebihnya dia nak turun dan main sendiri~ Kalau kita tak ikut kehendak dia, dia akan nangis dan takmo makan. See, betapa dia dah bijak manipulate kite balik? Baru seploh bulan Mizan Armany ni tapi dah bijak guna akal.

* Gigi dah 6 batang, 4 atas, 2 bawah

* Masih lagi bangun 2-3 kali waktu malam nak susu. (Tengok badan la beb) ;p

* Favourite ayat: masih lagi abababaa

* Memang rasa berbaloi laa belikan mainan untuk Mizan sebab dia tak pernah rase bosan dan terus main sendiri (best part mama ngan papa dia boleh buat keje lain sambil intai-intai tengok kaletah dia)

* Paling suka bile balik keje, Mizan terus taknak berenggang ngan kite ;)
dia hug and kite boleh kiss dia puas-puas!! =)
dia pun baik, behave jer..

PRICELESS!!

Okey, enjoy tengok gambar reaksi muka Mizan Armany yang macam-macam
















Mama loves u so much Mizan Armany! <3
:)

3 comments :

  1. Replies
    1. tenkiuuu aunty yun!! :D Mama says saya budak lasak ;)

      Delete
    2. same la dgn putri.. x nk baring dh.. dh pandai angkat kepala..nk duduk.. hadoiii....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...