CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, February 28, 2013

short video Mizan Armany part II






Try nak masukkan 2 video sekaligus, tapi lambatnye laaa....so gantikan dengan gambar mama&mizan boleh?
Hihii ;)



P/S: Mengelinjang mama Mizan nak pergi Sogo Warehouse Clearance Sale tau! Nak beli baju raya Mizan awal-awal boleh sementara tengah murah ni...

VIDEO pendek Mizan Armany Part 1

Wednesday, February 27, 2013

Mizan Armany 18 bulan / setahun setengah ~

Assalamualaikum w.b.t

Hee bulan Februari ni 3 entry je? Nampak nau tahap malas aku ni yer.. Tapi, harini rajin nak update perihal anakandaku si Mizan Armany yang dah setahun setengah, padahal dah nak masuk 19 bulan dah 6hb Mac ni.. Oh my! Cepatnya, memang dah bukan baby-baby dah si lasak ni! Hehee maybe boleh dah pikior yang no. 2 kot? Hihii tapi Mizan ni masih lagi teramat manja! Mungkin sebab dia sorang je kot so dia nak conquer sume orang macam dia punya. Yelah, belah saya memang la sekarang dia cucu sorang je, so manja terlebih sangat, nanti dah ada sepupu / adik baru la kita tengok camane dia ye.. ;)

 Semua mengenai dia, jadi gambar-gambar semua extra large kan!


 gambar malam tadi, pegi ekonsave nak beli pampers dia, jumpe troli size dia,
biorkan je dia tolak-tolak tapi masih lagi dibawah pengawasan maksimum!


 find it sangat bagus sebab dia jarang-jarang langgar orang/ langgar barang,
which is kita tahu dia mampu control benda dengan baik!
=)



 suke lettew!!




Ok, milestone budak 18 bulan ni:

  • improved motor skills.
  • dah makin bijak. Faham apa yang kita suruh/ buat
  • dah mula throw tantrum. ada sekali tu, dah habis mandi tapi dia taknak keluar bilik air lagi, then saya angkat la dia, kemain marah lagi sampai baring atas lantai. Alhamdulillah belum protes, buat perangai depan public lagi, selalunya kat rumah bila tinggal berdua dengan mama dia je.. 
So far, obviously dia dah START TANTRUM. =)

Tapi saya selalu baca doa penerang hati kat ubun anak supaya kurang degil. Info baca dari FB.



Ada 2 video pendek nak di upload tapi besok kot.. satu video ni pun terhegeh-hegeh dia nak masuk. 


P/S: Minggu ni banyak giler warehouse / SALE best-best. Taktau nak pergi yang mana. Nanti minggu depan me update yek. Much Lurve all & Terima kasih sebab sudi baca. Internet lembab sangat macam chocolate moist! :p

Friday, February 22, 2013

Bahira & Mizan

Assalamualaikum...

Bulan februari ni memang malas nak update blog. Update pun nak taknak je..
Mood tah mana menghilang. Rajin blogwalking je ke blogsite kawan-kawan dan jadi silent reader.. hihii

Harini nak update gambar lagi, kali ni gambar-gambar masa cuti Tahun Bari Cina itu hari. Bahira datang tidur rumah nenek Sg. Buloh. Jadinya adalah Mizan kawan nak bermain / bergaduh / berebut dan sebagainya ;)
Bestkan cuti lama-lama, tapi kami takde gi mana-mana pun, hanya ke Manjung, Perak untuk attend kawan suami kahwin =)

Hari Sabtu bawak Mizan ngan Bahira ke Taman Layang-layang Kepong, saja melayan budak-budak bawak main layang-layang pastu main playground ;)

 ni dua orang budak kecik ni ikut atok-nenek gi pasar pagi ;)


 Mizan dapat carrot terus senyap tak kacau dah.. hiks


 Bahira camwhore?? hihii


 bawak lari carrot.. 



 si budak berdua ;)



=) 



 "mijan tido!" Bahira cakap

Boleh tahan gak budak berdua ni camwhore


 yang ni pulak petangnya bawak bahira & mizan jalan-jalan
kat Taman layang-layang, Kepong


 tengah on da way tu boleh pulak dia tido..hihii sian dia


 dah bangun, yeayy boleh main layang-layang =)
beli yang murah punya je..


 bagi bahira pegang, sekali dia lepaskan talinya..
apa lagi abis terbang la layang-layang tu,
tak dapat kejar dah..habis tersangkut kat pokok..
sobss..sedih pakngah nye.. hahahaa
seb baik beli yang murah ja ;D


 tengok jelah ye orang lain main. Awak punya dah tersangkut kat pokok
hahahhaaa (sobs bagi pihak pakngah dia)
;p

Lepas tu boleh pulak si Bahira ni cakap, "tak besh laa main kat sini, kat situ lagi best" sambil pointing kat area playground..Hahahaa OOO, dah kasi sangkut layang-layang kat pokok baru kata tak best ye? Cerdik la haii budak ni =)

Dah puas lari-lari main gelongsor sume, bagi makan aiskrim baru la bagi tanda-tanda nak balik. Nasib baik budak sekecil ni tak meragam nak main lagi. Best, ikut je kata kita nak balik. Tak banyak songeh, Alhamdulillah. Syukur Bahira ngan Mizan jenis senang jaga. Next time kita datang lagi yek ;)

 dah penat budak berdua ni main-main. Sekali dengan bapak budak haus kepenatan.
ekekee..


 Mizan kalau dapat air sejuk suka la dia..
sekali-sekala..huhuu



 asik mizan jee..memang payah nak benti kalau dapat menda yang sejuk-sejuk ni..


 le crowd~




haihh..udah ler tu..

 hari ahad pagi-pagi kitorang dah bertolak ke Manjung,
ikut jalan lama. Jalan raya lenggang je, suka! =)
pergi balik hari.



muka wajib ada dengan pengantin

Itula ceritanya, hari cuti raya cina saya! Hari isnin pergi IKEA sebab nak beli single bed frame tapi takde stok. Sobsss...takde gambar sebab banyak kali pergi + malas nak snap-snap picture. Hihii hari selasa balik rumah awal sebab nak kemas-kemas and ready nak kerja hari rabu. That's all! Much lurv & terima kasih sebab sudi luangkan masa baca =D

P/S: mungkin minggu depan leh update Mizan Armany yang dah 18 bulan.

Friday, February 15, 2013

Bella Wedding Day!

Peringatan: Entry ini memuatkan hampir 100 gambar :p tapi macam biasa malas nak sembang banyak.. hihii

Ini perkahwinan adik perempuanku berlangsung pada 2-3 Februari 2013. Harini dah 15 Februari dan ni baru entry pertama dalam bulan ni. Sebelum ni aku buat ape busy sangat tak tau! Oh cuti Chinese NuYer khann..

Bell nikah pagi sabtu tu around 11am, malam sebelum tu masing-masing tido lambat sebab siapkan hantaran fresh flower dia tu..nak fresh buat malam-malam yeh? Layankan gambar jela ye..


Day 1: 2 Februari 2013 (Sabtu)


Pelamin yang tersangat cantekk..
setuju kan? hiks


Hantaran untuk pihak lelaki

 Rombongan pihak lelaki pakai baju purple theme~

Yang family pihak perempuan tema biru


 debor-debor tak??



 tu adik saye.. ;p


 nak buat pertandingan carik sampai jumpe! Oh ade cerita disebalik gambar ni!
Boleh tak, dah sampai kat surau, si pengantin perempuan terlupa tertinggal cincin untuk si pengantin lelaki ni kat umah..ape lagi bergegas la adik lelaki merempit balik untuk amik.. haihh laa..


 Mizan!! Motip muka??? Feeling k-pop abes laa?? 


 Gelang untuk acara batal air semayang~ (sorry, selesa guna bahasa rojak)




 si sebok~








 with her pak mak mertua~




Setel je acara nikah menikahkan ni, balik rumah bersiap untuk acara bersanding pulak~
























 Sisters~






Hah, memang aku malas gile nak bercerita, so straight to 2nd Day.

3 Februari 2013 (Ahad)



 family potrait~


 candid~





 masih nak buli adik? cepat-cepat kahwin wahai abang =)



 siblings moment all together.. i heart uollz ;)


 familyku, pasni tinggal lelaki je yang belum berkahwin ;)


 tak tahu ni kenapa~




 ohh, kek ni super sedap!!! chocolate moist cake. Moist sesangat!! =)






 pengantin perempuan over gedik.. hee










 Ok, kakak pengantin perempuan pun nak gedik-gedik jugak ;p



 kami memang suka pose atas pelamin, feeling-feeling pengantin lagi giteuww~



 budak-budak ni sangat cute kan? 



Muuahhh!! Much Lurve!

=)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...