CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, December 31, 2012

December Photo A Day Last Episode~ The Finale ;p

Kat instagram dah serender..sebab banyak cuti + MC, so dah tergendala. Jadi teruskan kat blog jelaa sempena hari terakhir Disember 2012. Let's continue...

Dec 20: weather

                                     
Cuaca pagi 20 Disember ~ mendung
tanda-tanda macam nak hujan
tapi saya memang suka memandu dalam cuaca mendung
tenang je =) best!


Dec 21 : tree 
                                              
 pokok lampu hijau yang cantik ni ade kat Metro Point tingkat atas sekali
Food Court~ Makanan yang sedap mestila nasi lauknye ;)
Setiap hari Jumaat (kalau bos takde) mesti beli lunch kat sini sambil cuci-cuci mata
(cuci laa sangat )


Dec 22: Decoration

                                         
Dekorasi rumahku~
penuh dengan gambar si Mizan Armany ;)


Dec 23: joy is ________________.


                                  
joy is when i sees my son smile to me =)
*suka sangat sampai spechless ;p *


Dec 24: tradition / something you always do

melawat sedara mara, ahli keluarga bila hari raya ;)
oh, tradisi di pagi raya ialah salam tangan cium tangan, minta maaf
dengan ahli keluarga lain =)


Dec 25: lunchtime

                                       
Laksa kat Metro Point
so-so
biasa je, takdela sedap sangat


Dec 26: mess

              
Ye, si kecik ni memang suka buat sepah rumah
biase la, mama dia kemas simpan toys
dia kuarkan balik, Sudahnya biar kan je dia bermain 



Dec 27: how you relax

saya berehat bila mana dapat pergi bercuti!!
Bestt!! =D
Oh, dan lagi saya berehat bila mana saya tido
;)


Dec 28: cold

 This is cold.
Ice cream cake from Baskin Robbin
Nyum!! 


Dec 29: hot
                                 
                                      berpanas terik di Tanjung Harapan
                                        ikut suami lepas gian mancing ;)



Dec 30: something that made you smile this year

 bila mana kesayangan kami pandai berjalan
something yang ditunggu-tunggu sebenarnya.
i'm very proud of you, son =)


Dec 31: self-potrait

 yours truly~
enuff said.


Selamat penghujung tahun 2012. What did you achieve this year? And what is your azam for next year? Selamat menempuh tahun baru 2013 esok, in sha Allah. Let's pray for the best for all of us. Aminn =)


Friday, December 28, 2012

Dua-Puluh-Tujuh

Alhamdulillah Allah masih beri saya kesempatan untuk terus jalani kehidupan. Syukur masih mampu dan akan terus kejar amalan, in sha Allah. Baru masuk ke angka 27 beberapa hari lalu.. dan in sha Allah akan terus bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakan.

Pada usia ini, dah punya keluarga dan seorang anak yang makin lasak. Punya azam yang ingin dicapai tahun depan. Punya suami yang penyayang..Alhamdulillah :) Moga akan terus diberi kesihatan yang baik untuk terus menjaga keluarga ini, mendoakan agar rezeki melimpah ruah dan juga mendoakan keluarga ibu bapa kami terus sihat sejahtera..Aminn

my everything ;)


anak yang makin lasak 

Mizan Armany semalam macam dah start tantrum which i worried plus know it is normal for baby/ toddler to  react how her/his feels kan? Atau mungkin sebab dia nak tunjukkan dia sedang sakit gigi / gusi. Ohh gigi dia sekarang sedang mencanak-canak tumbuh / naik.. Gigi geraham atas bawah, dengan gigi taring lagi atas bawah, Alhamdulillah.. mesti dia rasa tak selesa sangat. Poor my baby. Sabar jelaa ye sayang.. Dia nak mengigit mama dia, kalau tak dapat dia campak/ baling barang..tapi dekat-dekat jelaa + tak mencederakan orang. Huhuhuu ada apa-apa tips tak yang boleh kongsikan? Tq dear mommies! Much Lurve! :)

Wednesday, December 19, 2012

December Photo A Day Part 2

Okey, ni sambungan daripada fmsphotoaday

Nak kata takde idea nak tulis pun ye jugak. Setiap hari lalui sama saja, namun sangat bersyukur sebab tak pening kepala dengan masalah =) sangat bersyukur dengan hidup yang tenang & bahagia bersama dengan my 2 M's.. Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat ya Allah.

Let's continue shall we?

Ohh pada yang lupa, ni part 1 ye.

Dec 12: hat

topi yang dibelikan oleh maktik nyee..
Mizan dok kejap ngan maktiknye macam-macam maktiknye belikan~


Dec 13 : lights

kenduri doa selamat kat umah ibik..
Somehow i love with this transparent tent
Cantekkan? ;)

Dec 14: something green

~ my first time buat durian crepe
erm MENJADI!! ;D
thanx to my mama yang tolong..hihii 
sedap dap dap

Dec 15: outdoors

~ sepetang di Tasik Biru, Kundang
:)
Mizan nak terjun dalam tasik tuuu.. i tell yu..of coz Noo!!
hihii

Dec 16: something you made

~ it's a hair clip..
can you see?
Well, yerpp i made it by myself
;) clap for me!! No? Uhukk

Dec 17: on the floor

~ Mizan's new ride
papa mizan belikan sempena my birthday.. :)
Eh..my birthday nape mizan yang dapat hadiah??
Tak aci tau!! huhukk

Dec 18: makes you feel merry

~ my family of course!
Yes, the more the merrier!! =)
kannn?? me love them so much *hearts*

Dec 19: Something beginning with "s"

~ it's not actually something. It's someone ;)
#son  #sit  #somel  #sihat  # sibambam  #sayang  #semangat
#sibucuk  #semuadiatas! 

Kalini semua gambar-gambar ni, apa yang diupload kat instagram sebiji-sebijik me upload kat blog..sambung lagi nanti ye ;)
Till then, much lurve

Friday, December 14, 2012

Child Development :PART 2:

Lately banyak entry yang bersambung kan? Tu tandanya rajin ke malas? Rajin bile update pastu malas jadi buat sikit-sikit je..hihii

Harini nak sambung child develoment 14 months & 15 months, tengok Mizan dah lepasi yang mana. Sebelum ni kan dah buat 13 months kat sini.

Eats with fingers
~ erm SO-SO, sebab dia memang boleh makan pakai tangan tapi dia tak pandai lagi tolak makanan ke atas, so dia memang akan tinggalkan makanan skit kat tangan. Sebab dah biasa orang suapkan.

Empties containers of contains
~ hmm dia memang suka sepahkan umah. selalu keluarkan barang mainannya dari kotak. So, yang ni boleh dikira PASS!

Imitates others
~ yes, dia akan cuba tiru kita. tapi kita harus tunjukkan contoh terbaik kan?

Emerging skills hanya PASS Responds to instruction sahaja.
~ semalam nenek suruh dia ambil pampers, napkin, dia amik pastu bagi kat nenek ;)

Belum ajar guna sudu & garpu lagi

Matchers lid with approprite containers. Tettt tak pass lagi ( X )

Pushes and pulls toys while walking. ~Pass!!

15 MONTHS

~ Semua belum pass kecuali play with balls. Tu pun main dengan tangan. Tendang bola tak pass lagi sebab tak stabil sangat. hihii Ok, tanggungjawab mama nak ajarkan semuanya kat Mizan Armany. No worry, tak kejar apa pun. 

Much Lurve & Happy weekenders
;)

Wednesday, December 12, 2012

December Photo A Day : Part 1

Dec 1: ~ 8 o'clock

me & my family on da road. 
Nak anta Mizan Armany kat umah nenek then my husband and i off to work. =)
Had a lovely day ahead people!!


Dec 2: ~ Peace

This is what i called PEACE
a good green scenery with a comfy soft sofa to sit ;)


Dec 3: ~ Something you held

Of course, my baby Mizan Armany ;)
kemana aje pegi mesti si budak kecik ni ade sama
tak ada dia, tak lengkap hidup


Dec 4: ~ black + white

Ye, ni la budak yang namanya Mizan Armany masa baru lahir ;)
6th August 2011
Hospital Serdang
2.52 kg, normal
Alhamdulillah, he is our bundle of joy! =)

Dec 5: ~ looking up


SubhanaAllah
diambil masa dalam perjalanan ke tempat kerja
betul-betul masa tarikh tu~ 5 Disember 2012 =)

Dec 6: ~ From where you live / your country

my mum suka beli and kumpul fridge magnet!
sampaikan fridge kat umah dah penuh dengan magnet dari macam-macam tempat ;)
Eh, nanti kalau pergi mane-mane belikan i fridge magnet okie? hihii


Dec 7: ~ stars

my new collection of stars button!
yeah, i'm currently into craft
tapi masa jeles betul dengan i
kalau tak ngantuk, tak lipat baju dan tak letih baru i duduk mengadap ;)


Dec 8: ~ Someone you love

mereka berdua ini adalah nyawa & hidup saya ;)
no need to elaborate more..hiks 


Dec 9: ~ out + about

kami pergi kenduri kahwin kawan suami kat Ampang
dan Mizan Armany ligat bermain & berlari!
Selamat Pengantin baru piji & isteri ;)


Dec 10: ~ under

petang-petang bile boring bawak Mizan turun sini, biar dia jalan / main 
biar terbuka minda daripada asik terperap dalam rumah ;)
best petang-petang sejukk je, tak panas
ramai mak-mak arab bawak anak-anak dorang turun sini jugak


Dec 11: ~ sweet

ada atas meja ku~
kalau nak, ambil tau? =)
(kalau masih ade) hihii



Okeylah, nanti sambung lagi part 2 pulak, nak sambung buat kerja!
Have a nive day ahead and Much Lurve!
:)

Monday, December 10, 2012

anmum & child development chart~

Assalamualaikum w.b.t

Selamat hari Isnin! =)

Harini takde Monday Blues sebab encik bos takde, so me happy-happy buat kerja sendiri and most of my ofismet is taking leave. So while i'm blogwalking, ada terjumpa pasal ANMUM CLUB! Waa, kenapa me baru tahu nih?? Member siap redeem 3 kotak susu lagi dengan scoop yang dikumpul! Huaa, kalau tahu dulu lagi dah kumpul kesemua scoop susu mizan tu, tapi tak tahu so buang jelaa ;'(

So, sepantas kilat me register as member dengan anmum club, yelaa sape taknak dengan gift yang best-best kan? Setahu saya, orang anmum akan call dulu buat servey then baru hantar gift or sample tapi harini henpon tertinggal kat umah! Jangan la dia call harini..

Sambil-sambil baca kat website anmum, bacala pasal child development

child development

13 months: my son; 
  • his words: mamma, appa, mam (makan), unci (kunci), tan (ikan), toh (jatuh), dah
~ pagi tadi dia tengok album gambar papanye sambil mulut riuh "appa, appa.." bijak anak mama, kenal papa dia, tengok album gambar papa sambil papanye..hiks
~ me patut lebih banyak cakap dengan dia.

  • Bends over and picks up an object.
~ yeahh, lulus dengan cemerlang ;) Alhamdulillah

  • Enjoys gazing at his reflection. ~ A'ahh his favourite. Mama dia sibuk tepek krim/bedak kat muka dia pun sibuk panjat kusi nak tengok cermin gak.. Haihh
  • Holds out arm or leg to help you dress him. ~ yupp, kalau suruh dia angkat tangan nak bukak baju, dia akan angkat, pastu nak bukak seluar dia akan tolak sendiri seluar tu keluarkan kaki dia ;') pastu kalau nak pakai baju, dia akan tolong masukkan tangan. Impressive!! hihii
  • Combines words& gestures to make needs known. ~emm, mulut riuh dengan bahasa dia dengan muka-muka ikut sekali. tangan tunjuk arah mana dia nak pegi.
  • Rolls a ball back and forth. ~ yepp, tapi dia terer guna tangan. tendang bola tak pass lagi.
Okey, to be continue ;)

#nampaknye tiap-tiap hari laa me update blog. Yeayy, besok cuti!! =) keputeraan selangor. Niat di hati nak ajak si suami ke mines. Big bad wolf!! woot woot!!

P/S: alamak, fmsphotoaday tak update lagi. Nanti la, bebila ye.. Much lurve all.
Sorry, update sikit-sikit. Busy!

Thursday, December 6, 2012

Mizan Armany 16 months =)

Setiap 6 haribulan saya akan cuba update setiap perkembangan my Mizan Armany. Sekarang makin laju jalan, macam berlari tapi masih dalam mud terkawal sambil mulut riuh ;)

Semalam dah luka sikit lututnya, jatuh atas jalan kot, balik keje time nak suap dia makan baru perasan. Atuk dia kata tadi dia jatuh, so buh minyak gamat je, luka sikit je.. Mizan kan boy, boy kuat! Hee dia sikit pun tak menunjukkan rasa sakit, mungkin time jatuh tu nagis sikit je.

Ni ada video dia galak berjalan masa gi KLCC weekend aritu, punyela tak takut orang budak kecik ni, mama dia yg gigih kejar budak ni tah nak pegi mane. Ingat nak habiskan tenaga dia, last-last mak bapak dia yang abis tenaga letih mengejar. Nyway, we had fun! =)





"ni mane mak bapak budak ni?"



"tak pernah masuk KLCC eh? Dari kampung la katakan ;p "



Much Lurve~

Ohh, update gigi Mizan, gigi geraham belakang bawah dah tumbuh, macam 2 batang, pastu gigi taring atas kiri nak tumbuh lagi, 8 gigi depan mizan kekal stabil. Jumlah semua berapa? Kira la sendiri! ;)

Wednesday, December 5, 2012

Wordless Wednesday: Photo A Day~


I wanna do this!! =)

Yupp, apparently i'm doing it on my instagram (monday-friday) sebab sabtu ahad takde internet, atau me akan curi-curi cari wifi?? huhuu

Pastu rasa nak upkan gambar kat blog jugak! So mungkin satu entry akan up kan sampai 5 gambar means untuk 5 hari sekaligus.. akan start on friday 1-6th dulu kot? In sha Allah~

Bye,
Much Lurve! =)

Monday, December 3, 2012

Burger Bakar Kaw-Kaw in my house!!~ ;)

Yess, Berger bakar kaw-kaw yang kuar TV, kat Wangsa Maju tuuu...Berger yang sangat femes ni at last i dapat rasa!! Nyum-nyum ;D

We choose single berger saje, enough but for me extra cheese please! Hihii, for husband single cheese je.
We arrived at 6.30pm, lucky us, tunggu dalam masa 10 minit je terus order dibuka..hehee Our Lucky number is 10. So tunggu dalam kol 7 mlm dah dapat our burger!! Yeayy

the menu~


our lucky number~ ;)

budak lorat~

the crowd~

So how? Ermm for me, okey la sedap gak, tapi sang suami SANGAT SUKE!! ;D

Friday, November 30, 2012

WAREHOUSE SALE DI HARI MINGGU ;)

Amboii tajuk post CapsLock abiss, penting gempar sangat ke??

Hihihii dah nak masuk hujung minggu baru nak update hujung minggu lepas punye entry?? Mood kelaut nampak.. Kelaut sebab nak masukkan video Mizan jugak yang memakan masa 4 hari nak muat naik!! Apa pun tak beley~

Minggu lepas kemain banyak laa jualan gudang sana sini, heppy sokmo mama mizan ;)
Sabtu pagi-pagi mak pak Mizan dah kuar demi berebut-rebut di Jualan Gudang Pureen (Bahasa baku Sastera kemain) Kol 8.45 dah kuar umah my family-in-law kat Sg.Buloh, Mizan tinggal kat sana, takmo bawak. Kol 9.30 dah sampai, nasib sungguh baik sebab tunggu x sampai 10minit dorang dah bukak pintu!! Hoyehh ;) terus asak-asak masuk, aim terus ke tempat baju-baju. Heheh manage to grab emm 12 pasang kot baju Mizan, 2 pasang baju Bahira~ Puas hati terus ke tempat toiletries pulak, amik head-to-toe wash sampai 2, murah rm9 je satu =) Bottle cleanser refill sampai 6 pek, stok sampai jualan pureen akan datang ke??  sabun basuh baju jenis detergent liquid 2 botol, 3 botol susu, 3 pek teats, sikat, berus gigi jenis getah tu, emm apa lagi ek, bedak 1 set ade 3pcs tu..haa kat situ je total cost almost RM400! Hihii sejam dah setel sume task membeli barang-barang Mizan. Kol 11 pg dah sampai umah Sg. buloh balik, sume gagal nak tidokan si kecik Mizan Armany ;)

Gambar takde, tak sempat amik -_-''

Hari ahad pulak, berjaya ajak si suami pegi Loreal Warehouse pulak! Oh mak, mama Mizan dah gile membeli!! Murah tersangat murah!! Rugi pergi ari ahad, dah banyak barang habis. Macam i memang kebanyakkan guna produk Loreal & Maybelline, so memang rasa nak borong je semua!!
Cari 2 produk yang i selalu guna which are Loreal shampoo& conditioner takde pong....... Pastu me guna krim muka Loreal Revitalift yang memang sesuai dengan kulit tapi malangnya pun dah sold out T_T Sobs~ 

Dalam pada sobsobs tu pun total damage that day rm180~ Meh tengok apa i sambar oke?



Okey, Lipstick rm5 sahaja okeh!! me grab 2, 1 bagi my mum ;)
Lip balm tu 2 rm5!! Tak gile ke ko?? memang harus grab arr..
eye shadow rm15 satu~
Derma Genesis tu untuk kecikkan liang pori RM15 kot,
Loreal Perfect Clean tu ialah scrub RM5 (eh apasal aku start dari bawah ni? em xpelaa)
Toner Derma Genesis tu rm5 kot
Loreal White Perfect tu rm20 satu, i beli dua, satu nak bagi adik ipar~
haa dalam pek loreal white perfect tu, 1 kotak tu rm20 je..
Garnier eye lift tu rm10 kot
lastly, mascara serum tu rm10 je kot rasanye..
heheheh~
Eh lupe pulak, yang kaler biru tu Mizan punye, Loreal Shampu for kids perisa blueberry rm5 je.. Amboii Mizan, barang pun Loreal jugak?? Tu papa Mizan yang amik~

Agaknye kalau pergi ari Jumaat rasenye lagi banyak barang yang amik kot kan? Hihii apa-apa pun Loreal Warehouse adalah 1 tempat WAJIB pegi tetiap tahun. Leh stock up barang mekap yang sangat-sangat jarang beli. Beli setahun sekali je sebab sangat jarang pakai. Pergi kerja pun tak pakai mekap. Pakai krim muka je sebab untuk UV protect pastu tepek bedak talkum Mizan.. hehehe

Dalam banyak-banyak tu, i dah try krim muka Derma Genesis untuk kecikkan liang pori muka. Almaklumla, liang pori i besar-besar, so bila pakai tu nampak kecik sikit la (sambil tengok cermin) hihi..

Ok, enough entry warehouse kali ni, Selamat Berhujung Minggu lovelies readers & bloggers!
Much Lurve =)
me selitkan sekali gambar si buchuk my Mizan Armany!
Jom spend time with family!! 
=)


abaikan berselerak kat belakang tu, tengah lipat baju ;p



Allahhu Akbar ;)

Bye!

Thursday, November 29, 2012

Mizan Armany 15months~ dapat kaki =)

I've tried to upload this video since Monday tapi asik tak boleh je..hukhuk now dah hari khamis, entry hari minggu pun tak cerita lagi. Okeyla, cuba upload lagi video Mizan yang baru dapat kaki ni ye.. dah upload lam fb~ Success!! =) 

Memang tak boleh upload video, next saya cuba upload dalam youtube pulak, dan cuba trensfer ke sini, kalau tak boleh jugak, memang usaha gagal laa jawabnye...



Haa sekejap je dah boleh. So, harini saya belajar kalau nak upload video mestila upload kat youtube dulu baru senang nak masukkan dalam blog. Fuhh, 4 hari belajar ni, at least i'm still learning sumthing new kan ;)

Banzaiiii!! =)



P/S: Sorry kena telengkan pala nak tengok video ni.. Next time i try my best amik video straight ye..Bye, Much Lurve!!

Friday, November 23, 2012

Family Dinner Time at Park Royal Bukit Bintang ;)

Abangku murah rezeki nak belanja makan satu family. Alhamdulillah :)

Buffet time with my loved ones :) Enjoyy!! Nanti bulan 12 akan ku fikir-fikir kan tempat laen pulak yek~
*sambil intai-intai tabung nak belanja 2 family sekaligus* ;)

Enjoy the picture as am enjoying my food that night..hihii

sebahagian gamba makanan. Too lazy to capture! Thanx to my sis yang rajin pi amik ;)




muke tahan masam ;)

Love 'em both!! 

my mum n my sis-in-law ;) rezeki dia join same..

gegirls ;)



Mizan Armany, apple of nenek's eyes!


sangat manja dengan nenek, yelaa nenek yang jaga kan..
Family potrait ;)

Mizan dear, look here!!

Mizan with his angah~


mama cakap, "ni sume anak dara :p"


Mizan Armany yang dah dapat kaki :D

Play hide-and-seek with his papa :))

nak jalan sendiri takmo pegang-pegang~


Actually i try nak update since hari khamis lagi tapi takleh upload gambar sebab storage untuk gamba dah penuh T_T               i rase down giler, kena buat blog baru ke hapa ni..
Then berkat hari Jumaat yang mulia, i godek-godek and try upload gambar kat Google+.
Wah cepat & laju giler!! i suke =D

Alhamdulillah, let's see sampai bile i boleh upload gambar ni ye coz i love photographing!!

Okeyla, dah nak balik ni, emm my mum pun kurang sihat. Mizan Armany batuk & selsema, baru baik demam. Demam nak tumbuh gigi geraham, naik 2 gigi sekaligus! i nak upload video Mizan jalan, emm next entry la eh, see u next week! Much Lurve all, happy weekend!!

P/S: tak sabar nak gi berperang kat Pureen Warehouse esok!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...