CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, January 30, 2014

Zoo Negara!!



Akhirnya tercapai jugak hasrat nak bawa Mizan Armany pergi Zoo. Tempat memang dah dekat, boleh katakan tetiap ahad lalu depannya nak balik Kajang dari Sg. Buloh tapi asik kekangan masa dan beberapa kekangan lain. Jadinya ahad lepas 26hb haritu me & husband bawak jugak budak ni gi Zoo. Excited je dia, yela sebelum ni dengar lagu Zoo je. So marilah mengenal haiwan bersama Mizan Armany sehari!


 The tiger~




 benti jap isi minyak, penatt~~



 Mizan takut gajah lepas gajah ni keluarkan bunyi pelik.
First time tengok gajah lari.. korang penah tengok?
takut mak..















 untung bawak beskal ni, jadi perhatian budak2 lain.
pun tak penat ;)


 savannah park~

















 aquarium, tempat paling lama kitorang lepak.
Mizan favourite place ;)





 Souvenir, suruh dia pilih, dia pilih nak aeroplane.
Haiwan-haiwan ni dia taknak.




So far best la tempat ni. Berbaloi masuk RM30 untuk dewasa. Mizan bawah umur 3 tahun, percuma! Nanti dalam bulan 5, 2 ekor giant panda akan menginap kat sini. Mesti lagi best. Boleh repeat datang lagi kot. Teringin nak tengok 2 ekor panda besar yang makan 20-25kg buluh beserta supplement bamboo cake!! Wahh..

Ok, matlamat ke Zoo Negara dah tercapai! Mizan keep asking to come here again and again! Seronok sangat ke Zoo agaknya :)

Bye, Much Lurve!

Tuesday, January 28, 2014

Taman Layang-layang Kepong



Kami suka bawak Mizan beriadah kat sini petang-petang. Biasanya petang ahad lah sebab on the way balik ke rumah Kajang dari Sg. Buloh sebab lalu jalan ni nak balik. Petang-petang gini memang ramai + meriah sangat. Seronok tengok orang main layang-layang yang banyak atas awan, tengok orang main bubbles. Happy vibe here. =)









Boleh katakan tetiap minggu jugak la datang sini. Setiap hari sabtu ahad ade je aktiviti untuk Mizan Armany. Aktiviti paling simple sediakan ruang yang luas untuk dia berlari dan main! :)

Kita pun happy bila dia sihat kan? Have a pleasant day peeps!


Bye, Much Lurve! ;)

Monday, January 27, 2014

J Kids at Paradigm Mall



Tak tahu nak start cerita camane. Ku tepek gambar-gambar dulu boley? 

















J Kids ni ada 4 cawangan antaranya ialah di D'Curve, Paradigm Mall, Publika dan Tropicana City.
Terjebak ke sini sebab I apply jadi Member isi borang online je. Pastu dorang email bagi 50% discount untuk seharian main dalam ni. Tapi on weekdays sahaja. So satu hari tu, me ambil annual leave bawak Mizan datang sini. Ajak abang dan kakak gi Paradigm Mall Kelana Jaya.

Lama jugak Mizan Armany main. Datang dalam kol 12 lebih sampai pukul 4 petang baru balik. Dia syok sebab ada kawan main sama. Tu dalam gambar ada kakak yang main sama-sama dengan dia. Nak balik tu puas pujuk, guna nama nenek, cakap nenek dah suruh balik. Haihh

Tapi kat sini tak best sangat, kecik.. dah tu je yang paling dekat ngan rumah. Bayar RM10 je, kalau weekend RM30. Mizan tempat camni dia memang suke.

Bye. Much Lurve!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...