CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, August 29, 2014

MNPKJ Open Office



Sebab tight budget tapi nak buat makan-makan plus jemput para bankers maka marilah kita masak-masak seorang 1 lauk dan bawa ke office! Sighh


abaikan muka gemuk penuh skrin itu..huhuu

my kakak sayang :)

preparation~


RHB Kajang Bankers~


MNPKJG Staff- My collegues
Bye!

(Stok nak upload semua gambar dalam simpanan - tu yang malas nak sembang panjang. Plus after this nak upload video memanjang. Video sape lagi, si Mizan Armany la;) )

Thursday, August 28, 2014

JJCM: Teh Tarik Place




Lunch tuari saje jalan-jalan kat Metro Point, sekali nampak satu kedai makan baru Teh Tarik Place. Suka dengan interior design dia.. Relax, Cool & Comfy. Order nasik goreng dia (saya memang hantu nasik goreng) ok, memang sedap tapi tak cukup! Eshh... Ribena limau dia pun sedap! 








Dah, tu je.. nak tahu datang sendiri ye.. Price? Ermm Reasonable la..
Bye!


Eh, Chatime dah ade dalam Metro Point Kajang! Muka akuuu jelaa dalam tu nanti semata nak beli Caramel Milk Tea With Grass Jelly LARGE! Kupon yang beli kat Groupon masih melambak. Baru semalam beli lagi SEPLOH!! Muahaha!

Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday: Si Sefaidemen!

Assalamualaikum w.b.t

Entry malas nak membebel. Nak tepek gambar je.. boleh? 

Btw, Sefaidemen a.k.a cemen a.k.a Spiderman ye kawan-kawan..







mama dia pun kena paksa pakai gak! 

my lil superhero ;)

Balik Sungai Buloh rumah atok main-main bubbles! :) Rumah atok best ade ruang lapang kat tepi rumah. Dulu lepaskan arnab main kat sini now arnab dah mati kena makan ngan anjing! Huhuhuu :(












Bye!

Tuesday, August 26, 2014

Mizan Armany 3rd Birthday Party

Assalamualaikum w.b.t

Si kesayangan Mizan Armany dah masuk 3 tahun pada 6hb 8 lepas.. Dalam tempoh seminggu tu mak pak dia sibuk beli barang nak buat beday party kecil-kecilan kat Sg. Buloh. Tema di decide last minute yang bertemakan spiderman!


with the maskot~








Pada hari kejadian:





Gambar tak banyak sebab too busy!! Hihii :)


Perkembangan my Mizan Armany:

  • Dah sebut banyak perkataan. Contoh: "mama dah mandi belomm?" Dengan nada cute terlampau! :)
  • Suka sangat tolong orang. Tolong atok buang sampah, Tolong mama kemas rumah dsb :)
  • Dah pandai mintak belikan toys. Hikhikhik
  • Rajin ajak papa solat kat surau / masjid :)
Alhamdulillah, Mizan Armany membesar sebagai anak yang soleh & mendengar kata orang tua. Penyejuk hati dan pendamai jiwa. Manja tak hilang :) Ohh and kuat berdrama! Drama feveret bila kita nak ketip kuku kaki dia punya susah!! Baru cakap nak ketip kuku kaki dia dah meraung dulu! 


Mama sayang Mizan Armany sangat! Semua sayang Mizan! Bila cakap baik aje.. tak tinggi suara.. Alhamdulillah, Terima kasih Allah berikanku zuriat yang soleh, moga mendoakan ibu bapanya kelak. Aminn







Friday, August 22, 2014

Welcome Home MH17 & Al-fatihah :'(

Assalamualaikum w.b.t

Jumaat 22 August 2014, Jenazah 20 penumpang serta anak kapal selamat tiba di tanah air.

Kat ofis ni takde tv, kami tengok istiadat secara online via tonton.

Turut berasa sedih & hiba walaupun tidak kenal tapi turut terasa terkesan. :'(












All pictures credited to instagram.

This is a sad time for all of Msia Airlines. Its been a long and painful wait, hope the families will find the strength to endure the sudden loss of their love ones. Please do take a moment of silence and recite alfatihah at 10.30am while the official ceremony is being carried out at KLIA.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...