CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Wednesday, March 19, 2014

Another Weekend Activity

Assalamualaikum w.b.t


Selalunya sabtu ahad memang hari menghabiskan masa dengan Mizan. Pendek kata berkepittt je dengan dia. Kadang-kadang tak tidur siang pun si anak tu. Kalau tak balik Sg. Buloh biasanya jalan-jalan dekat je macam bawak dia main kat Taman Tasik Cempeka Bangi atau mandi-mandi kat Putrajaya. So minggu lepas balik Sg. Buloh hari sabtu je, jadinya pagi-pagi ahad lepas breakfast kat tempat favourite iaitu D'Bukit, bawak Mizan Armany main-main lari-lari kat Taman Tasik Cempaka. gelungsor dia dah kurang nak main, tak tahu pasal ape.


 Mizan ni memang suka dengan bola.
Pantang jumpa!


 With his personal trainer ;)






happy son, happy me =)


Much Lurve! :)

Tuesday, March 18, 2014

Pusat Sains Negara

Assalamualaikum w.b.t


Hari Ahad baru-baru ni which is kemarin ;) buat pertama kali aku menjejakkan kaki masuk Pusat Sains Negara ni. Aku ni nama jer lahir KL,tapi Pusat Sains pun tak pernah masuk! Masuk ni pun sebab dapat ticket free 1001 Invention Tamadun Islam, kalau tak memang takkan jejak yer..!!

Oh of course, mizan & maknyer yang paling excited cuba tekan pelbagai punat / button kat sana. Baca belakang kira. Kalau tak menjadi tu kita assume mesin tu rosak! Punya lah malas baca, bukan malas baca, sel-sel otak pun lambat sket nak berhubung sebab tak minum susu anmum. Lain lah macam Mizan, susu anmum tu favourite dia! Setiap bulan konfem sediakan 4 kotak besar!

Masuk-masuk je disambut dengan aquarium dan ikan yang besar-besarrrr =)
Jimat duit. Takyah gi Aquaria dah..


 Besar...  Sama besar dengan diri ni..

 Mizan kalau bab ikan memang kesukaan dia. Apatah lagi kalau ade kolam sentuh.
Dok lelame pun takpeee...




Ni bapak yang excited nak cuba ke anak?
Makcik konpiuss.. 




 Harp yang masih berbunyi walaupun takde tali.










tempat ni sangat sesuai buat budak-budak baya Mizan.




 Haa yang ni maknye ngaku mak yang over excited nak naik!



Ni dalam 1001 invention islam













Till then, Much Lurve!

Monday, March 17, 2014

Teluk Cempedak




TELUK CEMPEDAK : MIZAN ARMANY WAS HERE!

Hihi datang Kuantan ni sebab ade jemputan kahwin dari kawan politeknik Suami, jadinya alang-alang minum air kat Tanjung Lumpur la kan? Kenduri kahwinnya hari sabtu, pagi-pagi dalam kol 8 kami gerak dari Sg. Buloh terus exit Gambang. Check -in jap kat Season View Kuantan then terus gerak ke Uiim Kuantan. Lepas kenyang makan lauk kenduri, kami balik hotel rehat dulu. Petang masuk Kuantan Parade jap cari seluar mandi untuk Mizan pasal maknya terlupa bawak. Boleh? Saje la kan. Pegi Kuantan Parade jalan kaki je, dekat! :)

Petang dalam kol 6 baru pergi Teluk Cempedak. Best kat sini. Havoc, happening, angin kuat. Syok, nyaman! 





Best sangat Teluk Cempedak ni sampai pagi-pagi ahad lepas breakfast datang sini lagi.. hewhewhew


 budak belom mandi.. ;)


 panas terik yow, orang pun tak teringin nak sun bathing~


 beli semata-mata nak bawak main pasir~



 jatuh~




Tempat wajib pergi bila korang ke Kuantan. Jangan lupe singgah Tanjung lumpur & peramu sebagai tempat makan =)

Bye. Much Lurve!

Bila nak jumpe MH370? Teruskan berdoa...

Friday, March 14, 2014

Konsert Teaterikal Suara Kita



Terima kasih Mr. Husband sebab dapatkan tiket & bawak me pergi Istana Budaya =)

Kami pergi masa hari terakhir pementasan konsert teater ni. Tapi budak kecil tak boleh masuk. So dengan berat hati tinggalkan Mizan kejap kat umah nenek dia. Mama papa dating kejap ye.

 Depan ni Dr. Halina & Suami Datuk SMS ;)










Show start at 3pm. Bahagian pertama macam konsert. Erra Fazira nyanyi dalam 3 lagu dulu, then Ziana Zain, lastly baru Awie. Then break dalam 20mins baru sambung segmen kedua, para penonton dibawa melayari zaman kegemilangan cerita sembilu, sembilu 2, maria mariana dan merah. Overall best sangat Suara Kita ni =) I didn't know Awie ni sangat kelakar okehh!!

Show habis dalam pukul 6.30 tapi 6.15 kita orang cabut dulu. Kesian kat Mizan + takut jemm. 
Balik rumah, Mizan tengok gambar-gambar kat henpon and said.. "ikotttt" means dia nak ikut.. Sob sobs.. Next time ye bila Mizan besar sikit.

Thanks Suami :) Much Lurve!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...