CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, June 25, 2012

My Previous Day Part #2

Ni nak clean up my pictures dalam iphone (Sebenarnya nak tunjukkan obses kaw amik gambar everyday kan?? ) Hee taklah! *malu*


my first ever trying a pop cake!
Hasilnya... Tadaaa!! Tak jadi T_T
Wuwuwuuu..
Sebenarnya pop cake tu jadi tapi icing / top dia tak jadi
Jangan risau, nanti saya cuba lagi ;)
*tak putus asa kaw..! *



 Gambar bell tunang ritu, tapi ni versi from my ipong~



Gummy bear~ 
Beli sebab sedap mengunyah masa hantaran daripada pihak lelaki ;)

All time favourite~ ;) 


Kedai yang paling best!
Confirm masuk sini habis duit!
Mata pulak jadi rambang, semua nak beli!
*imma normal house-mother* ;p

Tempat isi stokin Mizan ;)
and dulang yang super Cute!
*Happy!*

Smoothie strawberry-yogurt-mango
Yang ni toksah tanye jadi ke tak,
mesti laa.... jadi SIKIT!
Sebab terlebey ais jer!~
Huhuhuu


Okey, gambar budak ni dah jadi gambar wajib setiap entry! ;p
Sekian terima kaseyyy!!~


Happy Monday and happy working ~
Much Lurve :)
<3 !

Friday, June 22, 2012

Family Dinner :)

Actually ni nak celebrate birthday family members yang lahir dalam bulan Mei :)

So, nak makan kat tempat yang best & murah, of course laa kena beli kat Groupon kan? Hihihii

Hee kami kan orang ke'biasa'an saje, tunggu murah baru grab and beli, jadinye merasa la jugak makan kat Istana Hotel ni ;)

Makanan buffet sini memang superb! *thumbs up!* Semua sedap-sedap! Puas hati, service dorang pun terbaek!! Suke & happy sangat! :)

Gambar makanan tak ambik sebab sibuk isi perut dulu ;)

Dah kenyang, gumbira suka hati baru amik kamera, camwhore pulak ;)



 Camwhore kan kitorang!
hihihiii






 Si kecik dalam lif yang kecik!

 Sisters! 


My favourite picca! :)

Much Lurve~

Thursday, June 21, 2012

Mizan Armany Seploh bulan!

Okey, ni entry tertunggak lama sangat, mizan pun dah 10 bulan 2minggu lebih! Hihihii busy sket nokk~



Milestone: ~
 * Merangkak dan Memanjat memang A+++
sampai dah memanjat naik tangga sendiri, takde orang tolong, nenek tolong jaga belakang je incase kalau dia terjatuh.. Huhuhuu

* Berdiri lepas tangan pastu jatuh terduduk.

* paling penat tengok dia memanjat laa, panjat sofa pastu tengok diri sendiri kat cermin -_-''
haihh ikut perangai sape ni Mizan?

* Kalau duduk dalam walker atau kerusi tolak dia yang kaler biru tu memang tak lama sebab dia akan start panjat dan berdiri / nak keluar. Huhuhuu

* Waktu makan akan lebih lama sebab dia akan main-main, merangkak sambil mengunyah. High chair tak beli lagi sebab mama dia yakin sangat Mizan takmo duduk lama-lama dalam tu, paling lama 10 minit, tu pun pas umpan dengan macam-macam mainan! Haihh Selebihnya dia nak turun dan main sendiri~ Kalau kita tak ikut kehendak dia, dia akan nangis dan takmo makan. See, betapa dia dah bijak manipulate kite balik? Baru seploh bulan Mizan Armany ni tapi dah bijak guna akal.

* Gigi dah 6 batang, 4 atas, 2 bawah

* Masih lagi bangun 2-3 kali waktu malam nak susu. (Tengok badan la beb) ;p

* Favourite ayat: masih lagi abababaa

* Memang rasa berbaloi laa belikan mainan untuk Mizan sebab dia tak pernah rase bosan dan terus main sendiri (best part mama ngan papa dia boleh buat keje lain sambil intai-intai tengok kaletah dia)

* Paling suka bile balik keje, Mizan terus taknak berenggang ngan kite ;)
dia hug and kite boleh kiss dia puas-puas!! =)
dia pun baik, behave jer..

PRICELESS!!

Okey, enjoy tengok gambar reaksi muka Mizan Armany yang macam-macam
















Mama loves u so much Mizan Armany! <3
:)

Friday, June 15, 2012

My beloved sister Engangement Day =)

Antara barang-barang hantaran ke pihak lelaki:


 baju melayu

 sejadah

 kurma

 Buah-buahan

 Cokelat

 Bunga rampai

 Sireh junjung

Kek

Pelamin tunang

Tema: kuning~
Cantekkan? :)

 Si budak kecik kesayangan :)

My beautiful sister in-law :)

 Kesayangan #2

 Rombongan lelaki

 Mummy & Mizan Armany


 Bella & bakal mak mertuanye


 Alalaaa sopannyekk!!



 tunang-tunangan


 the hantaran~


 Untuk pihak perempuan


 macaroons yang sangat sedap!
P/S: saya adalah peminat macaroons!!
:)



Much lurve~
P/S: Minggu yang bz, update seminggu sekali boley?
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...