CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, April 13, 2012

My Mizan Armany 8 months~! :)

Alhamdulillah :)

Bersyukur sangat Mizan Armany lahir dan membesar depan mata (walaupun bukan 24jam depan mata sebab mama Mizan kena kerja)

Mizan membesar dengan sihat, bijak, aktif, ligat dan sangat comel dengan pipi penuh memboyot! Setiap hari memang akan senyum dan ketawa tengok gelagat si kecik yang mula nak membesar dan explore new things!

Ohh ligat dan tak tahu dok diam dia takyah cakap ahh~~`

Mulut pun makin bising dengan bahasa dia. Kadang-kadang kita dengar macam dia cakap bahasa kita je ;)

Gigi dah tembuh sebatang (depan bawah) ;D bakal tumbuh lagi sebatang bawah ngan atas satu gigi!! Yeayyy!! Anak mama dah takyah makan lembik-lembik dah.. racik-racik ngan lenyek-lenyek je ;)


Percubaan mengambil gambar gigi dia~ ;)


Progress Mizan Armany:

~ akan jerit kalau tak ikut cakap dia. Contoh: dia nak ajak kita keluar atau dia nak mandi kolam, dia akan keraskan badan ke arah yang dia nak pegi. Kalau kita refuse, dia akan jerit sikit dan nagis ngade-ngade.. Hahahaha.. bab ni papa ngan nenek dia suke nyakat! tapi at the end, akan ikut pegi mana si kecil ni nak~

~ agak lambat meniarap tapi sekarang mengengsot macam askar laju sekali! papa dia nak buh senapang kat belakang!

~ macam biase memang suke makan! haihh~ at this age, mizan dah discover beberapa makanan orang dewasa dan dia suke betul! ex. aiskrim ngan ayam kfc~ (i noe its not good, tp sekali je)

~ sangat suka berendam, mandi! kadang-kadang sehari sampai 3 kali mandi. Normal 2 kali je~

~ suka berkawan! akan tegur kanak-kanak sebaya atau aweks! (ikut perangai papa dia la nihh) -_-'' 

~ memilih! memilih orang yang dia nak orang dokong. 

~ suka lagu itsy beetsy spider, air pasang dalam & twinkle-twinkle little star! Mama guna lagu ni nak umpan dia dok diam dan nak tido kan dia, selain selawat nabi dan zikir~ 

~ memang dari dulu lagi akan duduk diam dan menghayati azan berkumandang kat tv.

~ tak tengok cerita spongebob tapi suka dengar lagu ending dia. Tengok kusyuk macam tengah pasang cerita. Padahal lagu penutup je~

~ Tidur malam belum straight lagi. Still berjaga tengah malam dan kadang-kadang nak main walaupun mama papa dia sangat sleepy~ Tapi kalau penat, akan tido straight sampai pukul 1am bangun minum susu, then sambung tido balik. (mama senyum sampai telinga, tarik selimut sambung tido balik) ;D

Oke, tu jelaa, milestones Mizan Armany kesayangan semua A.K.A budak lorat~


cheeky yet happy lil son =)
leviuuu~

;)
bersambung lagi, insyaAllah
sekali lagi ku bersyukur
Alhamdulillah
=)
Much Lurve~

2 comments :

  1. kjp je masa berlalu.. syukurla nampak die membesar dpn mata kan.. kalaulah boleh jadi housewofe.. hihihi...

    ReplyDelete
  2. hee buat mase ni harus kerja dulu ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...