CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, May 7, 2013

Rabbit Fun Land Farm Broga

Assalamualaikum w.b.t

Cuti hari pekerja dimanfaatkan sebaiknye (ecehhh ayat) dengan memberi haiwan-haiwan makan. Hahaa haiwan-haiwan peliharaan orang lain tapi kita sedekah bagi makan supaya cepat gemok. Merepek. Straight to the point pelis. Hahaa Okela, bila hari cuti haritu selain mengemas rumah sebulan sekali kadang-kadang 2 bulan sekali, pffttt.. pagi tu bawak Mizan Armany mengenal haiwan! Sebelum ni tunjuk gambar haiwan melalui flash card takpon apps iphone so bile dapat tengok reallll lagi best la kan? Hemohemo.

Around 11am kitorang sampai kat Broga. Cuaca best, sedap berangin & sejuk, mendung. Bayar rm5 seorang for entrance fee include Mizan + rm10 untuk makanan haiwan. Hewan-hewan peliharaan pon banyak, ade kuda, pony, kambing, arnab etc. Gambar pelis~






 bagi kambeng makan.


 lapaq sungguh depa ni noo..



 tengok arnab dalam kandang.


 nak naik kuda pon ade..


 fluffy rabbit~


 Haa, sebenarnya si kecik ni penakut gak.
Sama macam mama dia.. hukhuk~



 memang dah di ajar supaya mengembekkk mintak orang makanan.


 donkey dan lembu sekandang-mate


 Haa, rusa mama tak takut sebab comel kan~



 see, Mizan pon tak takut. Padahal pegang papa dia kuat giler!


 Cantik tanduk ko~




 Si mama yang penakut~ Takut dia tanduk katanya..


 papa try bawak Mizan pi dekat pulak.


 sama je dengan mamanye.


 pastu melalak~~~ hahahaa


ni takut sampai pelok kaki mamanya. Takmo dengan papa dahh..~~


melawat si monyet pulak~ shake hand~~

 gimme five!!



 portion makanan untuk binatang kat sini. RM10. 
Okla, banyak jugak.


 lembuuuu moo~~



 ni budak ni, dia kejor awek cina depan tu.. haihhh la anak bujang mama.


 main-main..


 konon-konon berani 


pastu larikkkk..!!


playing around~


masuk tempat arnab tapi geli nak pegang. Ellehhh dgn kucing boleh la tunjuk hero ;p




boring dengan arnab. Best lagi main kat pokok ;p






Bye! Much Lurve!~ ;)


Friday, May 3, 2013

I Love Fashion!

Jujur cakap, i'm not into fashion. Me jenis pakai je apa-apa as long as selesa.

Tapi saya sangat suka tengok baju-baju yang cantik but my bad sebab tak tahu nak mix and match sangat. Lagi satu saya sangat suka colorful!

 So entry kali ni, nak selitkan sikit pasal fashion ;)
<3

<3 by ay0medina featuring a maxi skirt

H M h m cardigan
305 MYR - hm.com


Reiss silk blouse
420 MYR - reiss.co.uk


Monsoon maxi skirt
64 MYR - monsoon.co.uk


Newyork doll
370 MYR - yesstyle.com


Juicy couture tote
520 MYR - juicycouture.com


Monsoon hair accessory
33 MYR - monsoon.co.uk


Christian dior eyewear
695 MYR - love-worn.com


Zara Home - Towels & Bathrobes
63 MYR - zarahome.com


Holiday Candle
165 MYR - calypso-celle.com




Chocolate Coated Caramel
44 MYR - bechoctomistic.com




Armine Haneefa Silk Hijab - HijabPlanet.Com
180 MYR - hijabplanet.com





Cantekkan kan? Suits me well ;) hehee

Bye! Much Lurve! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...