CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, June 25, 2013

Introducing our new family member~ Ma'qill

Assalamualaikum w.b.t

Lama sesangat tak update blog kan. Mood malas memang cenggini, tunggu ada mood baru laa kita cerita yang best-best kan? Mood nak shopping je lately ;p hihii

Ok, hujung bulan 5 lepas, birasku belah suami selamat melahirkan baby boy! Diberi nama Ma'qill Necmettin.. Haa berbelit-belit lidah kau nak menyebutnya. So, keluarga belah suami dah ade 2 cucu lelaki & 1 cucu perempuan buat masa ni.


Ni la dia Ma'qill yang bermaksud "yang berakal"
Necmettin yang bermaksud "bintang agama"


Apa-apa nama pun semoga dia membesar menjadi anak yang soleh ye dak? ;) Hee


 Muka excited pegang baby ;)






 Yang tu kakak Ma'qill, Mu'izzatul Bahira


si Mizan Armany



P/S: Hari Jumaat ni tak sabar nak pi Singapore!! ;D

Bye! Thanks for reading. Much Lurve! 

Wednesday, June 12, 2013

Selamat Pengantin Baru my Roomate ;)

Sabtu lepas me and family bertolak pagi-pagi ke Kuala Rompin, Pahang untuk attend kenduri kahwin my ex-roomate mase kat UUM dulu. Tempat dia spesifik sikit kat Tanjung Gemok tu, ala kalau uols nak ke Pulau Tioman kena naik jeti kat Tanjung Gemok tu..

Bertolak dari Kajang around 8.25am lalu Lekas Highway, keluar exit Kuala Pilah, ikut jalan jauh sikit sebab masuk Bahau, pastu lalu Jempol, masuk Felda Serting semua la, sampai masuk Muadzam. Hehh jauh gak kan.. Sampai rumah pengantin kol 2pm. 


Sangat suke, tenang je jalan kampung.



Ni la roomate saya. Cantikkan? Hee :D



Selamat pengantin baru as ;)

Semoga sentiasa bahagia bersama suami. Jadi isteri yang terbaik.
Cepat-cepat dapat baby sebab baby menceriakan lagi hidup. Betul!

Love u!


Daripada kami sekeluarga.. hihii




Petang tu check-in kat chalet berdekatan. Petang tu siap pegi jalan-jalan pergi Pantai Penyabong. Best! Tapi malangnye tak bawak henpon. So tak dapat amik gambar yang cantik-cantik kat sana. Tapi takpe malam tu dapat makan ikan bakar ngan udang goreng butter! Huaaa sedapp!! Me dah la hantu seafood! Memang puas hati la sebab murah. Dua orang makan tak sampai rm30 pun! :D

Balik malam tu terus tido puas hati. Pagi-pagi kol 9 dah check-out & breakfast nasik putih dengan udang galah! Kuala Rompin memang terkenal dengan udang galah kalau kome nak tahu la. So, check list nak rasa udang galah Kuala Rompin tercapai! Mission successful walaupun mahal ya amat! Rm50 terbang makan pagi ni. Oh pinggan iols penuh lauk seafood oke! Amik sotong sampai 3 ketul, liat nak mamp pulak tu.. 


Okla, Kuala Rompin berjaya ditakluki ;)

P/S: nak beli map Malaysia la, pastu nak tanda tempat-tempat yang dah pergi ;)  hemohemo

Bye! Terima kasih sebab baca. Much Lurve

Thursday, June 6, 2013

DREAMS~


















Dreams.

Do follow your dream whenever opportunities come.

First thing is u must SET UR MIND.

Then you must get ACTION!
Setiap perubahan mesti dimulakan. ACT. DO! START.

(Dah macam kelas motivasi perniagaan pyramid)

Hahaa! Tapi betul, kalau setakat simpan angan-angan, tak bertindak, tak dimulakan tak guna jugak kan.

Ok, mana mau mula??

..........................................

Opportunities please come.

Nak tunggu peluang tapi tak bergerak. Dengg..

Allah is the best planner. InsyaAllah the day will come. ;)

Hehehee


..:: Repekkan harini bertajuk IMPIAN ::..

Much Lurve.


Ohh pada yang nak tahu apa yang saya bebelkan ni. Saya nak dok umah & keje sendiri. Tapi mungkin start tahun depan atau baby kedua keluar. Ohh belum. Saya belum pregnant ;) Mizan belum jadi abang..hahaa bye!

Tuesday, June 4, 2013

Mencari Mammut di IKEA

Assalamualaikum w.b.t

Lama bebenor tak update blog kan? Malas + takde cerita best. Huhuu sangat!

Hari ahad aritu ajak suami ke IKEA, niat nak belikan Mizan Armany Mammut!

Haa, Mammut tu bukan binatang peliharaan / pet tau. 

 Oppss.. budak ni bukan Mammut!!


 Comfy ehh? Elehh, tido pun bawah ketiak mama lagi ade hati mintak katil sendiri ;p


 "ahh syiokkknyee katil ni mama.." kite tido sini la ye?


 my happy face ;)


 ni la Mammut nyee..


play table for my Mizan Armany ;)


 meja~


 stool~


kerusi yang boleh sandar..

 Tadaaa!!





Itu aje. Bye! Much Lurve ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...