CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Wednesday, June 12, 2013

Selamat Pengantin Baru my Roomate ;)

Sabtu lepas me and family bertolak pagi-pagi ke Kuala Rompin, Pahang untuk attend kenduri kahwin my ex-roomate mase kat UUM dulu. Tempat dia spesifik sikit kat Tanjung Gemok tu, ala kalau uols nak ke Pulau Tioman kena naik jeti kat Tanjung Gemok tu..

Bertolak dari Kajang around 8.25am lalu Lekas Highway, keluar exit Kuala Pilah, ikut jalan jauh sikit sebab masuk Bahau, pastu lalu Jempol, masuk Felda Serting semua la, sampai masuk Muadzam. Hehh jauh gak kan.. Sampai rumah pengantin kol 2pm. 


Sangat suke, tenang je jalan kampung.



Ni la roomate saya. Cantikkan? Hee :D



Selamat pengantin baru as ;)

Semoga sentiasa bahagia bersama suami. Jadi isteri yang terbaik.
Cepat-cepat dapat baby sebab baby menceriakan lagi hidup. Betul!

Love u!


Daripada kami sekeluarga.. hihii




Petang tu check-in kat chalet berdekatan. Petang tu siap pegi jalan-jalan pergi Pantai Penyabong. Best! Tapi malangnye tak bawak henpon. So tak dapat amik gambar yang cantik-cantik kat sana. Tapi takpe malam tu dapat makan ikan bakar ngan udang goreng butter! Huaaa sedapp!! Me dah la hantu seafood! Memang puas hati la sebab murah. Dua orang makan tak sampai rm30 pun! :D

Balik malam tu terus tido puas hati. Pagi-pagi kol 9 dah check-out & breakfast nasik putih dengan udang galah! Kuala Rompin memang terkenal dengan udang galah kalau kome nak tahu la. So, check list nak rasa udang galah Kuala Rompin tercapai! Mission successful walaupun mahal ya amat! Rm50 terbang makan pagi ni. Oh pinggan iols penuh lauk seafood oke! Amik sotong sampai 3 ketul, liat nak mamp pulak tu.. 


Okla, Kuala Rompin berjaya ditakluki ;)

P/S: nak beli map Malaysia la, pastu nak tanda tempat-tempat yang dah pergi ;)  hemohemo

Bye! Terima kasih sebab baca. Much Lurve

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...