CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, May 31, 2012

Our Sun~Day at KLCC Play Park!


Previous Weekend bawak Mizan Armany jalan-jalan kat taman KLCC, tapi malangnya dia baru bangun tido, so takde mood nak main sangat~

Main gelongsor pun takut-takut, main merangkak dalam terowong pun menangis! T_T


Ni baru laa ade mood sikit lepas makan comot-comot then basuh mulut, salin baju :)

*smile :) *


*mama nak naik same? * :)


* Papa ajak main rumput pulak*


* saya suke :) baru laa boy kan?!! *



* iskk papa ni takde keje laa*



*geli.....*


*wuwuwuwuuuuu...*


 * papa suke dapat kacau Mizan*


 * my buah hati pengarang jantung, jiwa, nyawa semua~*


* main sampai berpeluh-peluh *


* taktau dok diam budak nihhh>!! *


 * maen buaian pulok *

 * papa Mizan duduk sopen nyekkk!! style berendoi tu.. * ._. 
>_< hihii~

* oke laa, tu jelaa entry Mama Mizan harini,
update lagi nanti..
InsyaAllah :)




Much Lurve :)

Wednesday, May 30, 2012

Wordless History~ ;)

Wednesday photo Wordless entry kali ni adalah entry birthday my big brother yang masih single, umur 29 thn *BARU*

Chocolate cake wif Mint ice cream from Baskin Robbins

The birthday man~ :)

Another Baskin Robbin cake coming up this weekend! Yeayy! ^^,

Signing off and Much Lurve :)

Tuesday, May 29, 2012

The Best Macaroons Ever!! Highly Recommended!~

Yeahh, i beli kat Chocolate World, KLCC (Depan maybank tingkat bawah sekali)


 ni la kedai dia~~ Looks absolutely YUMMS kan? :D


droolsss~ Meleleh ayaq liuq!!


satu RM 3.90, yupp lebih mahai daripada Harrods kan?
Maybe next time boleh try Harrods pulak :)

tapi yang ni memang SERIUS sedap!!

Ni kali kedua i makan Macaroons, first time makan my sis belikan kat Delicious,
tak sedap sangat laa..

i pilih flava,

 ni red velvet, inti dark chocolate
my feveret!!

 ni perisa manggo~
konon beli ni untuk si suami tapi i je belasah lebih ;p


 All time favourite~ Chocolate
tak penah jemu ;)

yang ni paling best, perisa caramel :)

Ohh semua memang sangat sedap! Up to my liking even tho lepas tu telan bergelen-gelen air mineral  sebab macaroons ni memang manis ;)


P/S: terasa gedik ber' I-U, :)
Much Lurve, spread love~

Wednesday, May 23, 2012

Wordless : Soother!

Hai, hepi Wednesday :)



6 MAY 2012~

Ni kali terakhir Mizan Armany hisap punting dia..

lepas ni dah takde gambar dia hisap punting,

dia sendiri yang taknak.

Dia pun tak mintak.

Last mase bagi dia sendiri yang "bwekk" kan..

So, senang. Takyah sibuk nak bawak punting dia lagi.

Kalau nak tido, sumbat susu je..

Sekarang banyak betul dia minum susu~

Baru beli botol susu 8 oz semalam, sebab botol yang sekarang 5 oz sekejap je. Heks

Eh, dah tak jadi wordless~~?

MuchLurve all~
Bye :)




Thursday, May 17, 2012

Langkawi Surga Cokelat Part 2

Part 2 adalah from my camera. Jadi haruslah kita start daripada mula! hahahaa :)


 kalau tengok balik gamba, pasti fokus tumpu kat si Mizan Armany jantung hati ;)

 Sesi menunggu dan bergamba!
Well, perempuan, biase laa- Pantang ade kamera! ;p


 Mizan excited!! :)

 makan malam di kedai makan yang euwww, 
not recommended at all~
tempat: berdekatan dataran Lang



Hari pertama sampai terus check-in kat Lagenda Apartment.
Actually, apartment ni bukan la apartment yang selalu occupied, means kalau ade orang nak duduk baru dorang sewakan. Apartment dia memang besar, ade 2 bedroom besar katil king size siap ade air-cond, 2 bilik kecil katil single. Ade living yang besar jugak dan kitchen yang selesa :)

Tapi, kitorang duduk satu malam je walhal dah booking untuk 3 malam. Seb baik orang tu tak kisah. Sebab nak check-out bukan sebab ade gangguan ke hapa, tapi sebab kurang bersih. Cadar macam berhabuk, sebabkan jarang orang duduk. Housekeeping pon takde.

So, Mizan sempatlah mandi manda kat kolam renang apartment ni, dapat la jugak dia lepas gian berendam kan? hee :)

Look ma, i love to swim ;)


Transportation kat sini kitorang sewa Innova~
Heh muat isi 8 orang! :)
RM 120 sehari
mari berjalan sakan!


 Ke kilang / kedai minyak gamat NUSANTARA~
* gambar borongan lupa nak snap! -_-'' *

lautnye best sangat! =)

Hari kedua plan asal nak naik bot pegi 3 pulau (Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau Singa Besar + Feeding Eagle) tapi tak jadi sebab my dad risau nak bawak Mizan.
Plus dia kata lagi, nak buat ape pegi pulau, kite kan dah dekat pulau -_-''

So, dah alang-alang tak jadi and kitorang pun time tu kat Pantai Cenang (suppose to meet up with the bot driver!) terus cari bilik hotel/ motel untuk check-in. Hehehee my mum tak selesa nak dok kat Lagenda Apartment lagi. Jadinye, banyak masa dihabiskan ulang alik, ke Lagenda Apartment kat Pekan Kuah kemas-check out- ke Pantai Cenang-check-in gitu gini mandi laut, rest, and keluar balik nak pegi naik cable car pulak!  =)

Pantai Cenang!
P/S: Mizan takut ombak ;p

Bersedia utk keluar
tu bilik kitorang ;)

 the view~




Royal Langkawi Marina
(on the way to Cable Car)


 si "lorat"

 again~ Hiks


dah sampai kat cable car ni, dia tutup pulak
Under maintenance katanye~
takpela, jalan2 je kat sini

 Cuci-cuci taik mata!

 Landskaping~


 Si budak kecik ni pon having fun!


 See, suke dia memain =)

Chocolate part 1 ;p
(baru warm-up)

 Night market!
Third day: 
:)

 Sambung jalan-jalan kat Awana~



 Next trip : ke Dataran Lang


 ke The Zone jalan kaki sambung shopping cekelat ;)
Best, murah-murah!! =)

Hari nak balik : Saturday 28 April 2012


 Mizan: Bye bye Langkawi.. =)
am gonna be back homeee~


 Bye-bye Surga Cokelat,
i am having fun here, thank u so much =)


Dua-dua si bulat.. ke tiga? NOOOOO!!!

Much Lurve all :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...