CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, May 17, 2012

Langkawi Surga Cokelat Part 2

Part 2 adalah from my camera. Jadi haruslah kita start daripada mula! hahahaa :)


 kalau tengok balik gamba, pasti fokus tumpu kat si Mizan Armany jantung hati ;)

 Sesi menunggu dan bergamba!
Well, perempuan, biase laa- Pantang ade kamera! ;p


 Mizan excited!! :)

 makan malam di kedai makan yang euwww, 
not recommended at all~
tempat: berdekatan dataran Lang



Hari pertama sampai terus check-in kat Lagenda Apartment.
Actually, apartment ni bukan la apartment yang selalu occupied, means kalau ade orang nak duduk baru dorang sewakan. Apartment dia memang besar, ade 2 bedroom besar katil king size siap ade air-cond, 2 bilik kecil katil single. Ade living yang besar jugak dan kitchen yang selesa :)

Tapi, kitorang duduk satu malam je walhal dah booking untuk 3 malam. Seb baik orang tu tak kisah. Sebab nak check-out bukan sebab ade gangguan ke hapa, tapi sebab kurang bersih. Cadar macam berhabuk, sebabkan jarang orang duduk. Housekeeping pon takde.

So, Mizan sempatlah mandi manda kat kolam renang apartment ni, dapat la jugak dia lepas gian berendam kan? hee :)

Look ma, i love to swim ;)


Transportation kat sini kitorang sewa Innova~
Heh muat isi 8 orang! :)
RM 120 sehari
mari berjalan sakan!


 Ke kilang / kedai minyak gamat NUSANTARA~
* gambar borongan lupa nak snap! -_-'' *

lautnye best sangat! =)

Hari kedua plan asal nak naik bot pegi 3 pulau (Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau Singa Besar + Feeding Eagle) tapi tak jadi sebab my dad risau nak bawak Mizan.
Plus dia kata lagi, nak buat ape pegi pulau, kite kan dah dekat pulau -_-''

So, dah alang-alang tak jadi and kitorang pun time tu kat Pantai Cenang (suppose to meet up with the bot driver!) terus cari bilik hotel/ motel untuk check-in. Hehehee my mum tak selesa nak dok kat Lagenda Apartment lagi. Jadinye, banyak masa dihabiskan ulang alik, ke Lagenda Apartment kat Pekan Kuah kemas-check out- ke Pantai Cenang-check-in gitu gini mandi laut, rest, and keluar balik nak pegi naik cable car pulak!  =)

Pantai Cenang!
P/S: Mizan takut ombak ;p

Bersedia utk keluar
tu bilik kitorang ;)

 the view~




Royal Langkawi Marina
(on the way to Cable Car)


 si "lorat"

 again~ Hiks


dah sampai kat cable car ni, dia tutup pulak
Under maintenance katanye~
takpela, jalan2 je kat sini

 Cuci-cuci taik mata!

 Landskaping~


 Si budak kecik ni pon having fun!


 See, suke dia memain =)

Chocolate part 1 ;p
(baru warm-up)

 Night market!
Third day: 
:)

 Sambung jalan-jalan kat Awana~



 Next trip : ke Dataran Lang


 ke The Zone jalan kaki sambung shopping cekelat ;)
Best, murah-murah!! =)

Hari nak balik : Saturday 28 April 2012


 Mizan: Bye bye Langkawi.. =)
am gonna be back homeee~


 Bye-bye Surga Cokelat,
i am having fun here, thank u so much =)


Dua-dua si bulat.. ke tiga? NOOOOO!!!

Much Lurve all :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...