CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, September 27, 2012

Mizan, kolam & air~

Mizan dan air bagaikan irama dan lagu ;p

Dis little boy of mine memang pantang jumpe kolam / air. Tangan tu laju je nak kecek-kecek air, 5 menet lepas tu tengok dah selamat masuk dalam kolam. Tapi, kena sentiasa tengok, jaga-jaga jangan biarkan dia sendirian. Bahaya.

Kalau time mandi, kemain seronok lagi dia, sampai melalak-lalak takmau keluar! Tapi, kalau air tu sejukkk, dia sendiri volunteer nak keluar. Laju je mulut tu kate "DAH.." ;) Hihii

Mizan's Kolam Day~

Mula-mula celup tangan dulu pastikan air tak sejuk sangat~

kocak-kocak air having fun ;)

Step 2: Masukkan kaki sebelah dulu~

Diikuti sebelah lagi kaki

Injak ke depan sket~

Bile mama leka pandang tempat laen, sibuk capture gambar kolam yang besar...

Inilah masanye kite terjun!! Yeayy~

kan dah masuk kolam.. sukenye saya!! ;D



main air sampai puas! tenkiu mami, nanti cari umah yang ade pool besaaarrr lagi yek,
hari-hari Mizan datang! hihii

But now, mama mizan dah belikan Mizan pool!! Makin suke laa dak ni..



Even, kat umah nenek Sg. Buloh pun ade pool jugak! Haihh, tapi xleh selalu mandi pool, nanti demam. Mandi dlm bath room pun cukup!

Daa!! Much Lurve ;)

Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday~ 26/9/2012






Pagi ni tak berjalan begitu baik.
sebab tu malas nak boldkan tulisan.
Malas nak bercerita, mungkin esok lusa,
perkara yang tak berapa best memang malas nak cerita.
Cuma kalau ada sape-sape berminat nak tampal batu kat baju kurung atau tudung yang macam kat atas ni
boleh laa, email ke saya bowl_ain@yahoo.com
area kajang, bangi SAHAJA.
Area Sungai Buloh, boleh pegi sendiri kat The Store
Harap Maklum.
Bye.

Tuesday, September 25, 2012

Yadi kawen Part 2

Part 2 adalah majlis Sanding, khatam Al-Quran my sis-in-law & Majlis Sambut Menantu kat umah Family mertua ku di Sg. Buloh~








dua beranak yang khusyuk tengok kompang ;)



menepung tawar~
Ahad 2 September











Welcome to our family ;) ohh no worry, saya pun masih baru dalam family ni 

abaikan saya yang burok~ (tu pasal xnak besarkan gamba) ;p


Last but not least picture bik norma melayan karenah ngade-ngade si Mizan Armany~

Selamat pengantin baru, moga bahagia hingga akhir hayat kalian berdua dan tambahkan cucu Achenk Abdullah ramai-ramai!! ;) Warm welcoming for u~


P/S: Harini saya sangat malas~
Much Lurve!

Friday, September 21, 2012

The Beautiful Things =)

Salam Jumaat! :)

besok weekend, hari yang ditunggu-tunggu sebab boleh spend time wif my loved ones ;)

Alhamdulillah, my internet connection dah sehat, beberapa entry bakal nyusul kot bergantung pada mood & ketakbizian.. Cukupla seminggu 2-3 entry kan? Part 2 abang ipar kawin tunda minggu depan sebab nak tepek gambar-gambar yang cantik dulu.. enjoyy!! ;)

the color~ turquoise and purple. Same dgn abang ipar which is turqoise&pinkpepel ;)



Sangat cantik kan? $$ mesti byk ;)

The pictures shown above was at my deary cousin kat Serendah. Memang lovely sangat! Impress, Maveless~ ;)

ini kat Sg. Buloh~

Again, at Nana's wedding

the Hantarans~ Suwiittt =)

the Fresh Flowers ^_^ ohh my!! 

Simple pelamin untuk nikah yang tatap Chantekkk!! =) 


Hah seronok jiwa raga mata dapat lihat menda yang cantik-cantik ni.. Walaupun simple tapi sejuk, seronok, macam bagi satu semangat yang best kat dalam diri. Memang normal perempuan suka menda yang cantik-cantik ni kan? I'm enjoying mine, at least. Sama macam tadi, keluar dengan my colleague, kaklin, dapat pegi window shopping kat metro point pun dah sangat happy, puas hati dapat tengok barang cantik-cantik. Mau itu, mau ini tapi tak beli pun. Cukup sekadar tengok dan verangan ;) Ahaks, enuff merepek ain, continue later. Bye and Much Love all =)

Gambar Penutup: (takde kena mengena dengan tajuk)


Dolphin si peneman Mizan mandi pool ;)

Dia dah mandi tapi memang jenis suke main air, xleh jumpe~ ;p

Happy jugak bile bangun every weekend kat rumah sendiri, buat keje sket, kemas-kemas sket, layan mizan mandi kat pool kecik ni, and off to Sg. Buloh ;) happy!!

P/S: Esok petang my cousin ade majlis sambut menantu! Hopefully boleh capture gambar cantik-cantik lagi. Nanti me update lagi yekk! :-*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...