CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, September 18, 2012

Wedding in Achenk's family ;)

Salam and Happy Tuesday!

Harini nak buat catch up entry perkahwinan abang ipar yakni abang kepada si suamiku. Tarikh yang dipilih memang menjadi pilihan ramai mungkin sebab cuti 3 hari berturut-turut iaitu 31 ogos (cuti merdeka), 1 september (sabtu) dan 2 september (ahad). Jadinya, banyak lah kenduri kahwin yang clash dan tak dapat datang. Even my cousin pun nikah masa hari sabtu tu, dapat attend kejap jelaa sebab tengahari kena pecut dari serendah ke Bandar Sunway untuk upacara sanding belah pihak perempuan. 

Macam event kitorang, hari jumaat petang nikah, Sabtu sanding belah pihak perempuan, ahad Majlis sambut menantu di pihak lelaki. Mak & ayah suami asal daripada Indonesia, Jakarta, Bogor & Bandung to be exactly. Jadi masa kenduri ni yang datang, kakak dan adik-adik perempuan mama diterbang khas untuk tolong-tolong, lagipun, bik lilis (adik mama) memang seorang jurumekap! Make up artist laa kalau orang sini panggil. Hee masa me kahwin dulu pun bik lilis ni yang mekapkan :) Owhh gambar saya kahwin xde nak tepek sini ye, tak seshuaaii~ So far, takde nak cerita sangat, nak tepek precious pictures je sebab dari gambar menceritakan segalanya kan?? (Padahal memang fail bab mari bercerita ni) Hihii =)

Mizan & abang boy (from indon) =)
suke abang boy ni maen ngan mizan..hihii

family~ :)

Adik-adik ipar ku =)
bik norma & bik lilis =)


the comelness Bahira :)


Acara mekap-mekap pun bermula ;)

the end result wif bik norma :)

Hantaran daripada pihak lelaki~

Hantaran daripada pihak perempuan~

pengantin lelaki & perempuan ;)
 

Upacara akad nikah

Mak-mak menjaga tingkah laku anak! ;p

Sesi akad berlangsung~

Aminnn, Setel~

Menerima berkat daripada mak mertua :')

Sesi sarung cincin (upacara batal air sembahyang)






My personal favourite picture! ;)


Mas kahwin


Mama :')

Kata-kata nasihat & doa daripada seorang mak :')
Doa seorang ibu adalah paling dimakbulkan oleh Allah :)

Mama yang sedih sebab anak sulungnye kahwin.. kot?
hihii ermm kalau Mizan kahwin pun me nangis!!
Amboii ain, jauhnye verangan, anak baru setahun kott~ Haihh


 dah setel, jom makan!!
 Okey la, end of Part 1, lama tul siapkan entry ni, seharian di opis sebab nak upload gambar menimbun-nimbun ni.. Nanti sambung lagi Part 2 ye~ Bye for now n Much Lurve =)

My Mizan Armany.. sedap ye casing camera tuuu?? :p

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...