CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Wednesday, February 27, 2013

Mizan Armany 18 bulan / setahun setengah ~

Assalamualaikum w.b.t

Hee bulan Februari ni 3 entry je? Nampak nau tahap malas aku ni yer.. Tapi, harini rajin nak update perihal anakandaku si Mizan Armany yang dah setahun setengah, padahal dah nak masuk 19 bulan dah 6hb Mac ni.. Oh my! Cepatnya, memang dah bukan baby-baby dah si lasak ni! Hehee maybe boleh dah pikior yang no. 2 kot? Hihii tapi Mizan ni masih lagi teramat manja! Mungkin sebab dia sorang je kot so dia nak conquer sume orang macam dia punya. Yelah, belah saya memang la sekarang dia cucu sorang je, so manja terlebih sangat, nanti dah ada sepupu / adik baru la kita tengok camane dia ye.. ;)

 Semua mengenai dia, jadi gambar-gambar semua extra large kan!


 gambar malam tadi, pegi ekonsave nak beli pampers dia, jumpe troli size dia,
biorkan je dia tolak-tolak tapi masih lagi dibawah pengawasan maksimum!


 find it sangat bagus sebab dia jarang-jarang langgar orang/ langgar barang,
which is kita tahu dia mampu control benda dengan baik!
=)



 suke lettew!!




Ok, milestone budak 18 bulan ni:

  • improved motor skills.
  • dah makin bijak. Faham apa yang kita suruh/ buat
  • dah mula throw tantrum. ada sekali tu, dah habis mandi tapi dia taknak keluar bilik air lagi, then saya angkat la dia, kemain marah lagi sampai baring atas lantai. Alhamdulillah belum protes, buat perangai depan public lagi, selalunya kat rumah bila tinggal berdua dengan mama dia je.. 
So far, obviously dia dah START TANTRUM. =)

Tapi saya selalu baca doa penerang hati kat ubun anak supaya kurang degil. Info baca dari FB.

video


Ada 2 video pendek nak di upload tapi besok kot.. satu video ni pun terhegeh-hegeh dia nak masuk. 


P/S: Minggu ni banyak giler warehouse / SALE best-best. Taktau nak pergi yang mana. Nanti minggu depan me update yek. Much Lurve all & Terima kasih sebab sudi baca. Internet lembab sangat macam chocolate moist! :p

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...