CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, August 12, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2014

Assalamualaikum w.b.t :) 

Salam 16 Syawal =)

Semua dah cerita raya kan.

Now my turn ;)

Jumaat malam tu we olls dah balik Sg. Buloh, awal bebenor ye.. sebab sabtu & ahad si suami kena jaga kedai kat cokit. Adik beradik suami semua gerak balik kampung pasangan masing-masing sabtu tu. Dengarnya jem tersangat kan? Hiks.. Saya tolong my MiL masak pape yang patut ahad tu.. Isnin lepas solat hari raya, dah ada jiran yang datang beraya, selepas itu baru kami balik beraya di Kajang pulak belah my family. Untung kampung dekat-dekat ni kan. ;)


Sebelum balik Kajang, isi minyak dulu




 Salam ngan atok nenek yang dah susah-susah jaga Mizan bila 
mama kerja~


hugssss~~~

 raya ni Mizan tunjuk skill ambil gambar~
suka betul dia main dengan kamera.
Gambar beskal, kasut sendiri pun dia amik ;)


 my-RAYA family picture :)
takde dalam gambar, kakak sulung & adik bongsu yang keje~


 my kesayangan dunia akhirat :)


mi familia :)
kebetulan ramai tema biru tahun ni.
As for me, cari baju Mizan dulu then baru pikir baju untuk diri sendiri.


 



Raya pertama puas la ke rumah wajib maklang ampang-makteh ampang then ke kampung pandan (family belah ayah pulak). Yep, saya memang asal KL, takde kampung. Dulu-dulu mase kecik-remaja-sebelum kahwin, raya kedua kitorang dah pegi holiday. Pergila mana-mana, Langkawi ke Johor ke, utara ke.. memang dah habis pusing satu Malaysia, Alhamdulillah. Now dah kahwin takde dah berjalan holiday raya kedua :)

So raya kedua tahun ni, saya dan suami ke Sabak Bernam, pegi beraya rumah mak angkat suami. Raya kedua pun jem oi kat ijok lagi dah tak gerak-gerak. Suami ikut jalan tali air yang sebelahnya hijauuu sawah padi. Best betul mata ni tengok kehijauan. Rasa macam nak behenti tepi dan terjun dalam tu. ;)

ni masa pergi. Hujan sejuk sikit. :)
rumah mak angkat suami

self-us ;)


 hee masa nak balik tu lalu kat jalan ni lagi,
sempat berhenti sebab suami nak check air kereta.
Dapatla iolls snap picture menghijau ni ;)



No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...