CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, December 14, 2012

Child Development :PART 2:

Lately banyak entry yang bersambung kan? Tu tandanya rajin ke malas? Rajin bile update pastu malas jadi buat sikit-sikit je..hihii

Harini nak sambung child develoment 14 months & 15 months, tengok Mizan dah lepasi yang mana. Sebelum ni kan dah buat 13 months kat sini.

Eats with fingers
~ erm SO-SO, sebab dia memang boleh makan pakai tangan tapi dia tak pandai lagi tolak makanan ke atas, so dia memang akan tinggalkan makanan skit kat tangan. Sebab dah biasa orang suapkan.

Empties containers of contains
~ hmm dia memang suka sepahkan umah. selalu keluarkan barang mainannya dari kotak. So, yang ni boleh dikira PASS!

Imitates others
~ yes, dia akan cuba tiru kita. tapi kita harus tunjukkan contoh terbaik kan?

Emerging skills hanya PASS Responds to instruction sahaja.
~ semalam nenek suruh dia ambil pampers, napkin, dia amik pastu bagi kat nenek ;)

Belum ajar guna sudu & garpu lagi

Matchers lid with approprite containers. Tettt tak pass lagi ( X )

Pushes and pulls toys while walking. ~Pass!!

15 MONTHS

~ Semua belum pass kecuali play with balls. Tu pun main dengan tangan. Tendang bola tak pass lagi sebab tak stabil sangat. hihii Ok, tanggungjawab mama nak ajarkan semuanya kat Mizan Armany. No worry, tak kejar apa pun. 

Much Lurve & Happy weekenders
;)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...