CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, December 10, 2012

anmum & child development chart~

Assalamualaikum w.b.t

Selamat hari Isnin! =)

Harini takde Monday Blues sebab encik bos takde, so me happy-happy buat kerja sendiri and most of my ofismet is taking leave. So while i'm blogwalking, ada terjumpa pasal ANMUM CLUB! Waa, kenapa me baru tahu nih?? Member siap redeem 3 kotak susu lagi dengan scoop yang dikumpul! Huaa, kalau tahu dulu lagi dah kumpul kesemua scoop susu mizan tu, tapi tak tahu so buang jelaa ;'(

So, sepantas kilat me register as member dengan anmum club, yelaa sape taknak dengan gift yang best-best kan? Setahu saya, orang anmum akan call dulu buat servey then baru hantar gift or sample tapi harini henpon tertinggal kat umah! Jangan la dia call harini..

Sambil-sambil baca kat website anmum, bacala pasal child development

child development

13 months: my son; 
  • his words: mamma, appa, mam (makan), unci (kunci), tan (ikan), toh (jatuh), dah
~ pagi tadi dia tengok album gambar papanye sambil mulut riuh "appa, appa.." bijak anak mama, kenal papa dia, tengok album gambar papa sambil papanye..hiks
~ me patut lebih banyak cakap dengan dia.

  • Bends over and picks up an object.
~ yeahh, lulus dengan cemerlang ;) Alhamdulillah

  • Enjoys gazing at his reflection. ~ A'ahh his favourite. Mama dia sibuk tepek krim/bedak kat muka dia pun sibuk panjat kusi nak tengok cermin gak.. Haihh
  • Holds out arm or leg to help you dress him. ~ yupp, kalau suruh dia angkat tangan nak bukak baju, dia akan angkat, pastu nak bukak seluar dia akan tolak sendiri seluar tu keluarkan kaki dia ;') pastu kalau nak pakai baju, dia akan tolong masukkan tangan. Impressive!! hihii
  • Combines words& gestures to make needs known. ~emm, mulut riuh dengan bahasa dia dengan muka-muka ikut sekali. tangan tunjuk arah mana dia nak pegi.
  • Rolls a ball back and forth. ~ yepp, tapi dia terer guna tangan. tendang bola tak pass lagi.
Okey, to be continue ;)

#nampaknye tiap-tiap hari laa me update blog. Yeayy, besok cuti!! =) keputeraan selangor. Niat di hati nak ajak si suami ke mines. Big bad wolf!! woot woot!!

P/S: alamak, fmsphotoaday tak update lagi. Nanti la, bebila ye.. Much lurve all.
Sorry, update sikit-sikit. Busy!

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...