CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, November 4, 2013

Transformasi Rambut Mizan Armany

Mizan Armany ni memang susah sangat nak potong rambut.

Tapi rambut dia cepat benor panjang. Acaner tu?

Both atuk & nenek dia memang setiap minggu jugakla pujuk dia gunting rambut. Tapi tak jalan.

Kalau bawak pi kedai gunting rambut pun dia taknak masuk.

Mak pak dia memang dah serender pasrah je rambut anak panjang.

Tapi dia kadang-kadang rimas. Yela rambut tu dah la tebal mencucuk-cucuk pulak tu. Panas lagi. Haihh..

Bapak dia pegang shaver rambut tu dia dah melalak dulu. Mak dia pening kepale.









Rambut dia takde la panjang sangat tapi rimas! Pastu dah lebih telinga rambut tepi tu. So mak dia pun cam dah gerammmm je nak gunting kan.

Satu hari masa mama dia tengah cuti baru lepas gugur aritu kan, nenek dia nak mandikan si Mizan ni, siap ambil besen supaya Mizan boleh berendam dalam tu and bawak masuk toys dalam bilik air supaya leka main la, tengah-tengah leka budak ni nenek dia gunting rambut depan. Pendek! Dah macam amoi baby doll. Senget pulak tu!! Adoii...


 .Amoi baby doll Senget.


Dah macam rambut Aishah Sinclair aku tengok.


Kelakar hokeh! Dah tu dapat gunting depan je. Belakang, tepi tak dapat. Budak ni dah lari keluar bilik air, taknak gunting lagi. Aku send gambar budak ni kat abang aku, tunjuk 'hasil kerja nenek". Dia kata nanti dia balik keje dia nak oter (alter).

Dalam kol 6 petang dia balik keje tu, timing yang sesuai adik lelaki aku balik keje jugak. So adik lelaki (acu) dukung Mizan, nenek pegang kepala, angah potongkan rambut. See, sampai 3 orang kena pegang dia ni, nampak tak kelasakan budak ni taknak potong rambut camane?? Hahahaa mama dia tukang tenangkan Mizan je supaya dia tak meronta lebih-lebih takut tergunting telinga atau luka. Mungkin sebab dia rimas rambut yang dah gunting tu jatuh kat badan so cam gatal-gatal la..atau mungkin dia fobia gunting rambut lepas? Tak tahu pulak..

So, hasil 3 orang pegang si Mizan Armany:



ok, hensem sikit. Cuma rambut depan tu still camtu takleh nak alter sebab pendek sangat.

 percubaan pakaikan dia topi kalau nak keluar rumah.
tak berjaya pun!

 dia kalau dapat naik kereta cam ni taknak balik tau.
takyah masuk duit. kalau gerak-gerak dia takut.
dasar penakut.




Dah, tu je. Much Lurve! :)

P/S: sekejap je panjang rambut budak ni. lepas ni tak tahu cmane style pulak rambut dia.

Salam Maal Hijrah & Selamat Bercuti :)

Apa plan? Hihii

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...