CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, April 25, 2014

A Day Trip To Genting




Trip ke Genting ni masa 19 April 2014 (Sabtu). Memang plan ke Genting sebab dah lama tak pergi. Last time masa tahun 2012 kot, time tu Mizan belum setahun pun lagi. Dia siap merangkak mengengsot time tu la sebab belum pandai jalan. Cerita lebih-lebih kat sini.

So gerak dari Sg. Buloh dalam pukul 10.00 pagi, singgah breakfast roti canai kat area UIA Gombak then terus ke Genting. Sampai kat cable car dekat-dekat kol 12 kot gitu. Alhamdulillah orang tak ramai, awal lagi ke tengah bulan agaknya, smooth je, beratur tak panjang, terus dapat naik cable car. Mizan macam takut-takut sikit, dia duduk je kat riba mamanya tak gerak-gerak. Papa dia panggil pun dia buat dekk je.




Bila masuk sana yang paling seronok ialah si Mizan Armany. Dia seronok bila kat Arcade Game tu. Pretend tu play all the machine game. Semua ye kawan-kawan, SEMUA! Ahahaa




Bila masuk indoor game check price list, dah takde pay per ride. Sebelum ni ade, kalau nak main satu je game bayar sekian-sekian. Ni dah takde, ade pakej je. Sorang jatuh RM34 kot camtu. So total kami 2 orang dekat RM100. Si Mizan Armany dah kena bayar ye sebab dia ikut ketinggian. Budak ni dah 100cm. Below 90cm je takyah bayar. Anak i tinggi uols.. Hihii..

Pikir-pikir balik, malas laa nak habiskan 100 camtu je, pulak tu bukan semua boleh main kan. Mizan ni penakut sikit. Last-last kitorang jalan-jalan je dalam tu. Outdoor dah takde. Dia kumbah habis tanah-tanah kat situ nak buat tempat baru. Macam USS agaknya nanti kot.



Kawasan outdoor. Sekali tengok macam scary je..
Memang tak cantik laa (buat masa ni)
First World Hotel (yang warna warni) pun nampak scary.


Kitorang decide pergi balik arcade game dan habiskan masa layan Mizan kat situ. Me beli Ezi kad and reload RM30 untuk main-main. RM3 je untuk Mizan, the rest papa dia yang main. Gila collect mata dengan game itik. Ahahaa ;)


see the score board :p

meet my champion ;)


and his cutie son ;)



Kalau dia hilang je sila cari dia kat mesin ni yek ;p

Kenape dia seronok main game ni? Sebab hanya berbekalkan modal RM30 kitorang dapat redeem t-shirt Mizan yang berharga RM37 dan double coaster!! Fridge Magnet dia tak cantik..
Berbaloi-baloii!! Gambar t-shirt takde. Malas nak snap ;p


Bila dah penat around 4pm, Mizan pun dah terletok, moh ler kita berangkat pulang.


Kawasan berkabus nak turun bawah. Balik nak naik cable car ni takyah beratur langsung! Bestt!!


Till then, Much Lurve :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...