CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, October 8, 2012

Kedah~Perlis & Penang Trip ;)

I'm taking leave on Friday. So, khamis malam gerak balik Sg. Buloh. Pagi-pagi subuh bertolak gi Penang. Singgah rumah adik hasben dulu hantar kerepek and other stuff. We had laksam for breakfast, Masyitah masak, sedap! Then dalam kol 11am gerak pegi UUM nak amik jubah. Dapat la solat jumaat & lunch kat UUM, kitorang memang rindu sangat dengan bakar-bakar kat cafe proton. Memang takkan dapat kat KL sini. Setel pusing-pusing dalam universiti, hilangkan rindu, kitorang jalan-jalan kat Bukit Kayu Hitam pulak. Nak gi The Zone "Free Duty". Borong cokelat yang takdela murah mane compare dengan Langkawi khen~ beli cokelat untuk hantaran tunang adik ipar nanti. 

4.30pm, straight ke Kangar untuk check-in kat Sri Mawarni Inn. Rehat & Mandi, malamnye dinner kat Kuala Perlis. Ohh ikan bakar yang sangat sedap!! Tempat makan yang wajib singgah kalau datang Perlis hokehh!! Memang puas hati. Wish nak datang dinner sini lagi. Mungkin 3-4 tahun akan datang mungkin? Hihii

Sabtu pagi, jalan-jalan beli Narita kat Padang Besar! Wah jalan sakan ye. Ahahaa i terasa seperti mak-mak beli toto ni okeh.. Ehemm memang pon u tu dah jadi mak, sayang! Mizan pun dapat patung ipin dia~ Suke bebenor anak mak dapat BFF seketul.. Dah tertunai hasrat mak sambar toto satu, dengan senyum sampai telinga we all pun balik laa ke UUM sebab hasben mak nak naik stage kol 2.30 kang~ P/S: Gambo jalan-jalan takde ye, tak memang tangan nak angkut barang-barang, mana nak capture gamba lagi. ;)

Once hasben dah masuk dewan,time ni laa mak stress nak uruskan control si Mizan Armany. Adoiilaa, dah habis sedaya upaya kudrat keringat dalam kurungan play ipong supaya dia behave dok diam dengar lagu,habis segala video i played untuk dia dengar NAMUN, agaknye dia dh boring, need a fresh air~ me pun buh dia dalam kusi tolak dia, tolak laa dia jalan-jalan. Ku sangka panas hingga ke petang, rupenya dia dah melalak nak keluar dari kusi tolak tu. Iskk budak nihh!! -_- me berenti kat skrin besar luar dewan (Ye,terjadinye insiden ni sebab kitorang takleh masuk dewan sebab ade budak kicik!) saje benti kat situ sebab nak tengok papa Mizan naik stage. Mizan ku biarkan dia tolak kerusi dia. Suka dia dapat main. 

Sebelum papa Mizan masuk dewan =)

suke je dia jalan sebelah papa dia ;)

heart melts ;)

mama, jomm!!

entering the Hall... Sob sob T_T dun leave me wif mizan armany ALONE!!~

si Mizan Armany yang ligat!!

from his view~





1001 kenangan disini ;D  i love dis place~


dah macam keluar dari AF je~


i love dis picca!! ;)
 Habis bergambar, ingat nak jalan-jalan lagi sekitar UUM, tapi si bucuk Mizan Armany dah tertidur keletihan. Sian anak mama, so kitorang just singgah cafe proton beli bakar-bakar lagi and heading to Penang, bermalam kat rumah adik hasben.

So, itula cerita si suami konvo, bini yang sakan nak ikut berjalan ;) hihii

Anyway, saya sangat suka dapat jejakkan kaki semula di sini, tempat menuntut ilmu yang sangat berjasa, such memorable place. Will always in my mind & heart~

P/S: saya sangat bangga dengan awak sayang! =)

Much Much Happiness & Love!

2 comments :

  1. huwaaaa... rindunya UUM... rindunya bakar2 celup tu... kat tempat KL tak jumpa pun... cuma ada dekat cafe proton ja.... sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa sangat sedap!! sebab rindu laa kitorang terus gi proton walaupun masih kenyang lagi~ seb baik ade lagi, tak kempunan dah :D

      p/s: hani nak gi mkn kat proton? kak ain nak kirim.. ;p (imagine kite blaja lg & jiran bilik sbelah myebelah) sobsob~

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...