CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, October 2, 2012

Cameron 2012


A short getaway to Cameron Highland!! 

Tujuan ke sana adalah sebab nak bawak cousin suami daripada Indon jalan-jalan makan angin & si suami pun belum pernah jejak kaki ke situ. As for me, trip kali ni adalah kali ketiga :D Tapi saya memang sangat sukakan Cameron!! Best! 

Gerak dari Sg. Buloh hari sabtu tengahari around 11-12 camtu, husband pilih ikut jalan Tapah which is lebih dekat tapi hazaaaabbbbbbbbbbb sangat! Mau tak azab, jalan pusing-pusing & bahaya sebab selekoh tajam. Perjalanan pergi memang pening ahh. Kalau ikut jalan Simpang Pulai, jalan dia tak pening sangat (simpang siur kurang) tapi macam jauh sikit la. 

Muka manyak hepi bile nampak Cameron welcome sign. Hepi sebab lega dah sampai tapi lupa kat puncak tu pun banyak simpang siur. *Redha* Ingat dah sampai, rupenya jauhhh lagi. Dah sampai Ringlet baru lega sket, berhenti kat Cameron Bharat Tea Plantation untuk rehat, minum-minum teh ais strawberry, pudina yang segarr sambil cuci-cuci mata tengok ladang teh yang menghijau.. i loike!! ;D


I am happy!! ;) Sedap sangat! ^^

my heart!!

i love dis place 



Setel je rehat minum-minum, kitorang terus ke Brinchang, nak check in. Dari Ringlet ni akan sampai Tanah Rata dulu baru Brinchang. Check in kat Chua Gin Hotel je sebab murah + dekat ngan pasar malam ;) Dah amik kunci bilik, check-in, letak beg, rehat, kitorang teruskan jalan-jalan kat ke arah utara which is kalau kita datang dari Simpang Pulai. Jalan-jalan kat Kea Farm, gi Ladang Strawberry :)

At Strawberry Farm



Nyum nyum!

have a sweet treat which chocolate Strawberry Aiskrim & Strawberry with whipping cream
yang sangat sedap! kitorang full oredi ;)


Teruskan perjalanan gi Cactus Point. Sambar 3 pokok cactus kecik nak letak kat balcony rumah ;)


me suke bunga!! Sadly umah apartment xde tanah nak letak.
Letak kat balcony kang Mizan Armany buat main, cabut-cabut T_T

cute huh



Uncle Diki & si chubby Mizan Armany ;)

Dah penat jalan-jalan kitorang balik hotel rehat, isi tenaga untuk sambung shopping kat pasar malam pulak ;) Kat pasar malam memang shopping sayur-sayur, jagung, ohh and bunga!! bunga kat sini murah-murah ooo, memang happy i mengabihkan duit kat sini :D Tak cukup pegi sekali, malam tu pegi pasar malam second round sampai tertido si Mizan Armany dalam kerusi tolak dia.. sian anak mama.. hihii

Ohh kat sana masa kitorang sampai kol 3 lebih tak sejuk sangat. Dah malam, hujan renyai-renyai kat situ and terasa sangat sejuk! Air dalam bilik air dia toksah cakap laa, dah macam air batu! cejuk ya amat!! Water heater xde, tak berfungsi pon! Sad! Mizan Armany mandi/cebuk kena panaskan air dulu baru boleh,kalau tak melalak-lalak takmo mandi.. huhuu mama dia pasrah je mandi air ais. 




rehat & main! tu bola strawberry beli untuk si mizan armany main~

Besoknya, pagi-pagi cari breakfast, mujur kat Brinchang memang mudah nak makan sebab ade food court. Okelah makanan kat sini, sedap-sedap jugak ;)

Teruskan perjalanan gi Bee Farm sebab semalam kitorang makan madu lebah asli yang sedap kat pasar malam, terus pagi ni gi jalan-jalan tengok lebah. Eh?


tu lebah tipu!


weee...~~

tak dapat nak capture real lebah~ hee
surrounding area jelaa 

Keluar dari Bee Farm kitorang nampak sign board look up point kat Gunung Brinchang. Si suami yang memang seorang yang adventures outdoor bersemangat nak naek! Nak tengok view katanya. Memanjat la kitorang gunung yang curam dan selekoh yang tajam (ecece) sambil main-main hon takut bertembung dengan kereta depan. one way la katakan. Tapi view sepanjang jalan tu memang cantekk!! Hijau je ladang teh.

benti amik gamba ;)

paling suke gamba nie ;)





SubhanaAllah



Dah sampai look up point! First time Mizan Armany daki gunung ye, Gunung Brinchang :D




Rehat-rehat, santai-santai

Kekuasaan Ilahi

My happy boy ;D



me lurve u soo much!!


Turun je gunung ni, kitorang terus balik bilik hotel, kemas-kemas and check out!! Time to go back~ Tamat laa percutian yang sekejap kat Cameron Highland yang sangat best!! 
Balik pun ikut jalan Tapah jugak sebab nak singgah Lata Iskandar tapi masa balik suami drive slow-slow je hingga amik masa 2 jam dari Brinchang ke Lata Iskandar!


Budak ni dalam kereta dia tidur, dah sampai sini kejut-kejut dia takmo bangun sampai papa
dia amik air renjis-renjis ke muka sebab nak kejutkan dia punye pasal! Haihh

Bangun je terus eksaited tengok air!! :)

love d view :)

cejuk la papa air ni.. huhuu


Much Lurve :)

2 comments :

  1. Replies
    1. Hee bestt yun!! :) kalau yun nak pegi, ain nak kirim bunga!! siyes bunga kat sane murah2, memang rambang mata nak beli semua laa ;) moga cik puteri cepat sembuh dari demam ye & thanx 4 drop by. Mmuahh!! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...