CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, October 22, 2012

Kacip Fatimah Orang Kampung~ Memang power!!

Hihii,

amboii tajuk tak beringat ye..

Sebenarnya, nak kongsi info je, sebabnya semalam i minum air kacip fatimah orang kampung, lepas minum memang bertenaga betul, kiranya balik kerja sampai-sampai rumah tak penat, siap boleh buat kerja umah macam masak, cuci kain, kemas dapur dan lain-lain la. Selalu tu kalau balik kerja sampai rumah dah malam, memang tak larat laa nak buat apa pun. Tapi rasanya macam pahit-pahit teh sikit. 

i pun wonder laa, ape khasiat lain kacip fatimah selain dari bagi tenaga: 


Herba kacip fatimah boleh diamalkan perempuan bujang dan yang sudah berkahwin kerana khasiatnya dapat membekalkan tenaga kepada tubuh manusia.

PENAWAR..kacip fatimah membantu masalah kesihatan dalaman tubuh wanita
Tiada kemudaratan malah pada yang masih perawan, jika diamalkan sejak awal lagi ia adalah salah satu usaha pada pemuliharaan dalaman tubuh badan baik dan cukup menyihatkan.
Kacip Fatimah mengandungi elemen antioksidan dan phytoestrogen yang mana kedua-dua elemen ini mampu memberi manfaat bukan sahaja kepada wanita tetapi juga lelaki.
Antara kebaikan kacip fatimah ini ialah :
1.Mencegah pembiakkan sel prakanser
2. Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen
3. Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang
4. Melewatkan proses penuaan.
5. Masalah keputihan
6. Masalah angin kerana ianya anti-flatulence iaitu membantu membuang angin berlebihan di dalam badan.
7. Melancarkan proses kelahiran bayi.
8. Mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
9. Membantu dalam pengecutan rahim
10. Melangsingkan badan dengan membantu dalam menegangkan otot-otot.
11. Merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarakan perjalanan darah dan kitaran haid wanita sekaligus mengurangkan sakit senggugut ketika haid.
12. Mengurangkan simptom sakit buasir, penyakit sendi dengan membaikpulihkan peredaran darah sekaligus mengurangkan kesakitan di sendi dan otot.
13. Gonorrhea dan cirit birit.
14. Menyeimbangkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah depresi selepas bersalin serta menambahkan tenaga dan kecergasan badan..
15. Mengembalikan rambut yang sudah rosak.
Sumber sini juga sini


So, kepada kawan-kawan yang mana selalu ade masalah penat, letih, lesu boleh la cuba produk ni ;) 
Macam jadi duta pulak rasanya promote menda alah ni..

P/S: Sampai malam tenaga masih banyak.. Ehemm!!  Husband cakap, next time minum separuh tin je ;p Lepas ni nak buat review yang lain pulak.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...