CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Wednesday, March 6, 2013

Our Advanture Day

Assalamualaikum w.b.t

Kagum dengan diri sendiri, minggu ni dah 3 entry padahal baru hari rabu, satu hari 1 entry. Clap clap!! ;) Tengah banyak nak cerita boleh lah 1 hari 1 entry kan, kalau tak sedu je 1 minggu 1 entry, hihii..

Seperti sedia maklum, korang semua tahu kan yang Mizan menghabiskan masanya main kat Sogo Starz Garden, while mamanya shopping. So sedikit gambar diselitkan juga disini




 hanya mampu main kat sini je, tak berani lagi terjun dalam kolam bola tu.. 
huhuu, sobs :(








So, apa yang mama Mizan sambar kat warehouse tu? Tak banyak, henbeg selai (memang ada dalam list henbeg ni, hewhewhew) pastu belikan Mizan baju raya awal-awal jenama polo(ng)
Dapatlah baju raya in advance sepasang =) mama suke, mama suke!! (mama dia je yang excited ;)






Lepas tu plan konon-konon nak gi Midvalley pulak, dah siap tunggu tren komuter, last-last rasa malas + penat dah, tapi still nak bawak Mizan rasa naik komuter so kitorang naik komuter yang laluan ke Pelabuhan Kelang tapi turun kat KL Sentral pastu naik balik komuter ke Bank Negara balik. Hiks bunyi macam takde keje kan? Tapi betullah kitorang memang tengah takde keje pon ;p










Ni la tren komuter baru yang panjang tu, Besttt sebab kosong, Mizan buat macam bapak dia punye tren je.. memang la kosong sebab laluan ke Pelabuhan Klang, memang warga Nepal jela yang ramai :p kalau laluan ke Seremban EHEMMM KE PULAU GADUT ye, (dah ada laluan baru, me je yang tak tahu, so lame) memang tak dapat la nak main-main bising-bising camni -_-''


Hari sabtu haritu memang kitorang bawak Mizan naik transport awam je, start dengan papa Mizan park kereta kat Chow Kit sebab nak beli barang sikit pastu kitorang naik bas ke Sogo, ni first time Mizan naik public transport bus so dia macam takut-takut sikit. Duduk pun macam nak peluk mama dia, hewhewhew.. Sampai kat Sogo jalan-jalan, pastu naik komuter lak, dari Sogo naik bas tapi mama dia tak dapat duduk, si Mizan ni sibuk la nak mama dia dukung sambil berdiri.. Haihh, seb baik antara Sogo dengan Chow Kit dekat.. itu la saje cerita pengalaman penat kami naik transport awam bersama si kecik, si lasak Mizan Armany ;)

Haihh penat!! Sampai umah Sg. Buloh kol 6 lebih, malamnya Mizan tido awal..hehee

Besoknya hari ahad petang ajak papa Mizan pegi Big Bad Wolf, nak belikan Mizan buku lagi, mama Mizan memang suka pegi sini sebab murah ;)

 hasil sambar-menyambar - buat tambah koleksi Mizan Armany
yang dua buku kecik tu best, sebelum ni belikan Mizan buku Kitty Kitty kat previous BBW
Mizan suke sangat buku tu habis lunyai dibaca (dikerjakan)
Memang belikan buku haiwan-haiwan je biar dia kenal,
pasni best bawak dia pi zoo..
RM11 je untuk 3 buku ni ;D

 buku yang dah lunyai ~

So, itu jela cerita hari minggu kami, jalan cerita macam bersimpang siur pulak, i am not that good storyteller, seriously..huhuu

Advertising: ;p
 power bank hadiah birthday. tq abang saya ;)


si comel nini, semalam pi lawat dia & ibunya,
my best fren Nurul Shahida..hihii
cute lilttle angel, i love u!!

Last but not least, video si Mizan Armany, enjoyy!! Tq for reading this and Much Lurve =)



No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...