CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, February 20, 2014

Mandi manda at Pangsun, Hulu Langat



Hi! Lama tak update sebab dua tiga hari ni ketagih nak khatamkan blog kak Di ;)
Yupp, memang dah lama ahkak tu berkecimpung dalam blogging ni tapi baru-baru ni baru dapat seru ngadap blog dia.. eheh! So sebelum kite bukak blog dia sambung baca yang semalam punya, baiklah kita up dulu cerita mandi manda 2 minggu lepas..

Me booking chalet tepi sungai untuk sehari supaya bolehlah lepak-lepak makan-makan nak mandi salin baju supaya selesa skit. Tapi chalet tu punya sungai tak best sangat. So lepas makan nasik lemak ayam goreng, (oh my mum masak banyak sangat macam untuk 10 orang punya makan!) dengan akakku buat roti bun lagi, me and marin pelik, ni nak berkelah ke nak menetap terus? pasal banyak giler bawak bekalan. Ok sambung cerita, lepas masing-masing melantak nasik goreng, kiteorang decide nak carik tempat mandi yang best sket. Nak trekking naik ke Air terjun lopoh memang tak arr kan, dengan ade mak bapak + toddler lagi. Takyah nak susahkan orang tua, kita carik je tempat mandi kat bawah-bawah. 




simpang masuk~



chaletnya~

kecik skit dari dalam gambar.



Jalan punya jalan, jumpe tempat mandi kat Gunung Nuang sane tuh.. Boleh la kan, best airnye tapi agak deras sikit, so be careful yea! 










P/S: Orang kata kawasan sini "keras" sikit. Tapi Alhamdulillah kiteorang ok, just beringat jelaa.. insyAllah :)

Bye, Much Lurve!
Nak sambung baca blog kak Di ;)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...