CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Saturday, July 6, 2013

USS Trip Part 2: The Day~

Jem yang teruk nak masuk Singapore. Takes almost 2 hours! Geez..




Woodlands check-point


upon arrival~


 the entrance~

the globe~

si kecik ni melalak sebab takut dengan woody wood pecker.
Apaa raa.. tak macho langsung. kuikuikui

 tengok Mizan, mama relekss je bergamba ;)






dah elok sikit. hihii






 Betty Boops yang gediks ;p







 Nampak dah istana far far away..


Lunch di sini ;)

 Naik boat ride kat madagascar walaupun si kecik tu tengah tido.
Orang tengah queue dia tido. Penat sangat nangis kot.


 layan kan aje..









 Far far away Shrek Land


 Air magic potion


 Dorang beratur nak tengok Shrek 4D. Mama cakap "best ain!!"
hahaha even my mom pun enjoy kat sini ;)




 Kitorang tak masuk, bergambar je sebab Mizan tengah tido.



 Lena jer..





 Dah bangun bawak main menda alah ni kat Jurassic Park.
Naik menatang ni pun dia nangis gak last-last sebab takut. Hahahaa


  5pm~ It's Parade time! Wee..







Time ni pun si Mizan melalak lagi sebab monyet kostum tu datang approach dia.
Takut la dia.. haihh


 Lepas ni sampai habis parade Mizan telangkup muka kat nenek. Takmo tengok dah.




















 Lalu Ancient Egypt Fiction pulak. Lalu je, tak masuk pun sebab hari dah petang sangat.








 Sci-Fi. Rollercoaster Human & Cylon.
Si suami naik dua-dua! Me mampu tengok je. Tak berani iolls ;p





 Datang sini jangan lupa cuba aikrim Starbot ni.
Beli dua: mint chocolate & Banana split


Aiskrim masa depan katenyeerr




 Shopping beli t-shirt Mizan kat sini.
T-shirt mama dia takde ponnn..
Macam mintak datang lagi jerr..  Sobss
huhuu






 Last but not least bergamba kat sini.





 I love this place. Definitely will go again, insyaAllah. Tempat ni seronok for me laa..
Sebelum datang macam-macam plan nak naik. Paling nak naik Transformers tapi sebab kekangan masa + Mizan asek meregek je. Takpela, mungkin lain kali. Tapi for sure this trip is the best for 2013. Yelah, 2013 ni je holiday trip, so memang perlukan sangat-sangat getaway macam ni ;D

Malam tu keluar balik dari Singapore. Sampai bilik hotel 11pm again. Pengsan sampai esok pagi ;) Continue Final part later. Bye & Much Lurve everybody! Dalam pala nak shopping baju raya Mizan jer (entry ni ditaip pada hari Jumaat harap maklum) Tataa!


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...