CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Tuesday, September 23, 2014

Lost World of Tambun

Assalamualaikum w.b.t    :)


7-8 September yang lepas kami ke Lost World of Tambun, Ipoh. Ni first time kami datang sini. Tiket kami beli siap-siap kat mydeals kot ke Groupon..camtu la, yang ade pakej hotel & breakfast sekali. Total RM265 (for your information). So kami pegi hari ahad, check out hari isnin (apply cuti sesiap). Hari Ahad tu sampai dalam pukul 11 am. Orang tak ramai. Oh by the way, ticket tu untuk 2 adults aje tau, jadi Mizan kena bayar RM38 camtu. Budak bawah 90cm tinggi tak kena bayar, Mizan dah 100cm++ so wajib kena bayar, takleh ngelat. Hahaa! And dorang punye kawalan sangat ketat hokeh, makanan luar takleh bawak masuk. Mineral water boleh laa.. Hmmm.. (dah sorok-sorok bawah baju still dorang geledah! hiks) So bayar singgit so that dorang simpan makanan tu and ambil balik bila keluar nanti.

Ok, dah setel, dah boleh masuk, tuka baju mandi, so that anytime boleh terjun dalam kolam. T-shirt boleh pakai, takde la seksi meksi sangat. Mizan bile nampak air terus seronok!! Dia cakap "nak mandi sungai, nak mandi sungai!" (previous bawak dia mandi sg tekala, terus claim ni sungai? hihii mizan2). Habis mandi kitorang pusing dalam ni tengok apa yang ada :)
Enjoy viewing my photos!

 Kolam air panas 





 tram. Tiga kali kami naik.





 Petting zoo. Dua kali masuk. Sebab bapak-anak memang pencinta haiwan. Hiks































Like father like son ;)








So far, kat sini i enjoy berendam dalam kolam air panas sambil mata tengok kehijauan keindahan alam yang jarang-jarang dapat tengok kat KL melainkan shopping malls! Hiks ;)
Kitorang stay sampai jam 2 lebih then check in bilik hotel kat depan ni je by jalan kaki.





So, inilah biliknya.
Biasa je. Takde ASTRO! 

Around 5pm kitorang masuk lagi dalam ni, mandi-mandi layan Mizan main air kolam. Naik trem lagi..haks, sampai kol 7pm baru balik bilik hotel balik. Sebelum tu mr.husband dah tapau makanan awal-awal, petanda malas nak keluar dah. Akibat seharian mandi & main, Mizan Armany tidur awal kol 8.30 dah lena.. hihii :)


tak ramai orang pun.
Tambun ni kami yang punye!
Hemohemo


After breakfast.
Check out at 11.30am
:)



Bye!
Kami dah meninggalkan jejak di Tambun.
Siap buat photobook lagi sebab nak habiskan kupon free.
Nanti i up entry pasal photobook k!
Entry jalan banyak lagi tak up. Amboihh!
Padahal entry bukit tinggi je pun lagi :p

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...