CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, September 5, 2014

Potty Train Mizan Armany

Assalamualaikum w.b.t

Potty train Mizan Armany ni dah buat pun sebenarnya tapi baru dapat 2 hari bila maknye cuti sahaja. First day memang berjaya marvellous bertahan sampai tengahari sebab tengahari dah kuar berjalan. Dapat la 3 kali ke toilet dengan memberitahu mamanya :) Mama gumbira!! 

Hari kedua, mamanya siap ambil cuti sehari lagi semata-mata nak ngajar dia potty train! First of the day, dia gagal! Dah selesai kencing dalam bilik (seb baik bukan ataih katil) baru dia bagitau mama dia.. "mamaa.. jey kencing!" sambil jalan basah suar! Mama pasrah mop lantai. After that baru seploh kali tanya dia, jey nak kencing? jey nak kencing? jey nak kencing? Sampai dia malas jawab taknak banyak kali. Hihihii

Percubaan kali kedua dan ketiga dia BERJAYA! Dia bagitau siap-siap dengan nada terkocoh-kocoh, mama jey nak cing, nak cing!! Hahahaa Besttt!! Tapi bila mama dia cuti je boleh train dia, hari biasa nenek dia jaga. Pakai pampers lagi sonang! Haa sambung cerita tadi, percubaan sampai ketiga je, sebab pastu mama dia bawak pegi Giant pastu balik dia tidur! Memang pakai pampers balik. So next potty train tak tahu lagi bila sebab sabtu ahad kat Sg. Buloh asik keluar berjalan je kami lagipun Mizan sangat lasak asik main kat luar je. Hahahaa boleh?






Ni haa si kesayangan membalas kata-kata mama dia :)

Alhamdulillah membesar dengan bijak! Dah start masuk fasa "Apa ni ma?" "Ni apa ma?"
Selamat menjawab di ucapkan ;)




Bergaya dengan towel hood baru gambar sefaideman ;)


Bye! Much Lurve :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...