CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, November 24, 2011

Bahira's Birthday Party n 2nd maternity & baby expo

Last saturday kitorang balik sg. buloh sebab family in-law buat birthday kecil-kecilan untuk si comel bahira =)
So, dah nama party hari jadi kanak-kanak, tak sah la kalau takde item yang bernama gula-gula kan? Hee me pun borong sakan segala bagai gula-gula, lolipop, sumi & sewaktu dengannya (borong mengikut bajet) untuk memeriahkan lagi harinya. Kek pulak, yanty adik ipar yang buat sendiri. Sian dia, gigih dia pukul kacau sendiri adunan tu sebab mixer rosak! Dia kate tak kisah sebab dia memang minat bab-bab buat kek ni.. Red valvet Chese cake pulak tu dia buat. Perghh.. memang licin laa kek dia =)

Jamuan ni pun buat kecik-kecik je, panggil jiran-jiran tetangga..

 the red valvet chesse cake, me sempat rase sesuap je..
she deserve a compliment bcoz dis is her first try draw dat minnie mouse ;)
cantekkan.. 

 the side-order ;) candiesss~~

 goodie-bag

main course~

 the cute birthday girl~
;)

~mari potong kek!

bahira and her ummi =)

 kanak-kanak yang datang.
P/S: cube tengok bahira, dia pi tarik topi dak tu..
bahira cute gile dengan muka camtu ;)

bahira ni my anak buah belah suami.
=)
happy First year birthday sayang!

Setel je majlis ni, me and suami bawak mizan gi Midvalley.. Mula-mula berbelah bahagi nak bawak ke tak sebab takut mizan tak selesa sebab ramai orang sesak-sesak kat ekspo tu tapi tengok mizan pun dah bangun, kitorang bawa je jugak. Sebenarnya mama mizan laa yang paling excited nak borong macam-macam, siap ade list tapi tak banyak pon..

 my list yang tak seberapa~


 si papa dan kereta sorong anaknye~

 mizan yang sangat behave :)
tak buat perangai pon dia..

 mama, i'm hungry ;)

mama, i wanna sleep..
tarik gebar ;)

 para shoppers yang kepenatan~

 So far, orang yang datang ok la.. 
jem kat dalam dengan stroller-stroller yang datang ;)

Gambar kat dalam tak sempat amik sebab tangan penuh ;p
tak sempat nak snap.. gambar kat atas pun amik time duduk kat luar rehat 
harga kat ekspo ni ade yang murah, ade yang mahai gak..
list kat atas tu yang tak tertunai yelah pampers je..
as for bahira, kitorang belikan dia beg yang comel kaler pink + books =) suke dia.. 

dah balik,baru dapat snap pictures sementara mizan tengah tido..
ape yang saya beli? tak banyak lah..

 Mizan ABC caterpillar
worth RM29.90
Rasenye memang tu harga dia, xde less pon. Same je dengan harga luar kot


 Pureen & Bebe
Liquid cleanser tu 2 pack refill tu RM22 (guess murah & berbaloi kot)(dalam gambar ade satu je sebab lagi satu dah bukak letak kat dapur ;)
wipes kecik tu RM4 satu (ade tiga dalam 1 pack)
Bebe wipes tu RM16.90 (ade 200 + 150)
yang kecik-kecik tu free gift (liquid cleanser & baby bath)


 Baju tidur Ralph Lauren ni paling saya suke!
terbeli besar saiz 9m, tapi takpe boleh simpan dulu tunggu mizan besar sket ;)
harga : RM32 je~ *senyum sampai telinge*

satu set baju n socks ni pun sangat suka!!
*melts*
Ohh saya sangat giler kalau dapat shopping macam ni

 Baju tido mizan
beli 2 pureen
2 bebe.
Dapat la dalam RM15 sepasang ;)
Baju moo tu nampak comel, trus grab tak pikir panjang~

 Mizan dah pakai baju tido baru ;) hehee

 dun take my caterpillar~!!

bahira si bear beaR ;)
cute kan?

Ekspo ni kali kedua me pegi dalam tahun ni, masa first time me pegi masa preggie 7 bulan kalau tak silap. Time tu memang borong jugak lah..tapi tak ingat beli ape.. o_o

P/S: entry ni mengambil masa 4 hari untuk disiapkan. Isnin sempat buat kata-kata aluan + edit gamba. Selase- me cuti, Rabu-sempat taip sikit-sikit, upload gambar sikit-sikit sebab dah waktu balik ;) arini kames baru setel taip, publish post ;) ngehngehngeh~~

End of entry. 
Minggu bola ~ Harimau Malaya
anak mama yang bulat macam bola ;)

2 comments :

  1. wahh ayn... bestnye g expo cmtu.. yun x pnh g lg.. can't wait nk sopink2 brg2 baby.. boley pengsan kalo borong sakan cmtu.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. yun: jangan pengsan dulu..penuhkan tangan dgn barang2 baru pengsan k? :)jumm taun dpn kite serbu lagi ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...