CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, November 21, 2011

Mizan Armany =)

Sebenarnya nama tu kitorang decide dalam 2 bulan sebelum baby lahir lagi. Lepas scan dan dapat tahu ianya baby lelaki (sang suami suke bebenor) so kitorang pun start beli baju baby dan mencari nama pilihan.
Nama dalam kepala semuanya macam nama perempuan. Hiks. Tapi takpelah, challenging jugak perah-perah otak cari idea nama lelaki yang sesuai untuk anak dalam perot ni (ketika itu..)

Kriteria nama haruslah bermula dengan huruf 'M' memandangkan family belah suami memang start dengan huruf 'M' (haruslaaa kan)

Dah bermacam-macam nama yang singgah dan menjadi perdebatan kitorang. yeye jer
Last-last nama Mizan Armany yang menjadi pilihan hati kitorang para laki bini niii.
Mizan diambil sempena nama Agong. (ok la kan?)


So, maksud nama anak kami ialah;

Mizan : adalah nama bagi neraca penimbang semasa hari kebangkitan kelak.
Hamizan : Berasal dari nama Arab, Timur Tengah yang membawa maksud cerdik, kuat, tampan

dan
Armany : pada mulanya kitorang merujuk kepada kata sendi "Aman" (aman damai etc.)
Armany juga berasal dari nama Afrika yang membawa maksud "iman"

Source from maksud nama from google ;)

Jadi inilah permata hati kami
ni gambar dia selepas 5 hari dilahirkan.

La niii (bahasa kedah yang membawa maksud sekarang) ;p


Ahahaha suke betul mama masukkan gambar mizan yang menangis :p

Hee gambar ni bukanlah sekarang sebab sekarang dia dah botak! Nanti i update gambar dia botak hokayy ;)

wuuu, nanti balik mama hugggg mizan lagi =)

P/s: macam entry kamus dewan pulak yang memberi maksud itu ini ;)

Much Lurve~ ^_^

3 comments :

  1. baju mizan sama dengan rayyan la,blh geng ni!hehe

    ReplyDelete
  2. comel lah..nama pun best..semoga menjd ank yg soleh ya...

    ReplyDelete
  3. yun: hehee rayyan pun lahir awal 2 minggu je kot dari mizan :) thanx fpr dropping by dear :)

    elin: nama anak elin pon amani kan? hee terima kasih sbb singgah :) me jadik ur silent reader je ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...