CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Thursday, April 4, 2013

Aktiviti Hujung Minggu Mizan Armany =)

Setiap kali hujung minggu memang dihabiskan di Sg. Buloh, rumah keluarga suami.

Jadinya kalau bangun pagi celik-celik mata, si Mizan Armany nak main kat luar terus! Nasib la perkarangan rumah ni boleh tahan besar, so boleh la nak main kejar-kejar ke, main beskal ke..tapi most of the time he prefer to give ikan-ikan atok makan!! Atau celop-celop tangan dalam air, end up satu badan basah lencun! So, kalau kat sini tah bapa puluh kali mandi & salin baju. As usual ;p


 bangon pagi tolong atok nyapu.. good boy! hihii




aktiviti seterusnya, ke kolam ikan atok! cukup suke~

Apa lagi dah basah lencun haruslah mandi!! Yippiie!!


Mama pun dah pening pale dengan Mizan, pujuklah papa keluar bawak Mizan jalan-jalan pulak. Untuk hari minggu tu kitorang bawak Mizan gi KLCC!


 Ceh, bajet hensem habis la ni? hihii


 Silap timing datang, hari dah nak hujan. Sobs


 Papa Mizan dah bukak shoes dia, Mizan dah excited nak mandi public pool, 
sekali mak guard tiup wisel daa, tak bagi mandi lagi, budak tu baru basahkan bontot
je, baru nak mandi mak guard dah panggil naik.
Frust la dia, melalak-lalak nak mandi. Hahahaa
Salin baju kat playground je, nak pujuk dia bagi la dia main slides sampai puas.



 main la sama-sama dengan anak arab mana tah..



 tak puas pool, dia nak terjun dalam kolam ni pulak~ haihhh..




tengok tu..


Dah budak kecik ni keraskan diri nak masuk dalam air tu, kitorang decide la balik, hari pun dah petang nak hujan. Hari Ahadnya kitorang attend kenduri kahwin kat dewan keramat. Nice and beautiful wedding to be exact ;)

 Cantekkan? Lovely sangat!



Cendol dia superb ooo~ super sedap!



 Hiasan guest table dia buh ikan kecik ni, Cantikk!! Mizan pun suke ;)


 Lepas tu terus pecut ke Stadium Badminton Cheras, nak tengok Axiata Cup



 da crowd~ happening gakla ;)


 Best, first time bawak Mizan masuk stadium tengok tournament free :p

Budak ni pun kusyuk and behave je dia ;) Good boy anak mama!


So dalam pukul 4 lebih tu salin pampers Mizan, and we all decide balik umah my parents dulu sebab petang tu ramai sedara mara datang, jumpa parents sebelum dorang berangkat pegi Umrah besoknya.



 dorang tengah mengail buah mangga masak ranum ;)



That's all for now, terima kasih sebab baca! Much Lurve ;)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...