CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, May 30, 2011

HomeMade Tutti Fruitti ;)

First time try to do our own tutti fruitt by my dearest siblings and i wasss soo exciting even though agak kucar kacir ~ sape nak beli tu and ni, this and that and my sis dah hilang ingatan bile dah sampai giant taktau nak beli ape. Haks but it turn great and happy because of our cooperation and gelak kitawe mase menyiapkan bahan2 , sinki dipenuhkan oleh my brother because his job was to blend the aiskrim and yogurt all together and he makes 2 flavors which are vanilla and chocolate. Me macam biase amik tugas paling senang iaitu menyediakan bahan2 untuk topping, my mum potong2 buah sebab dia memang expert bab potong2 ni.. (padahal kitorang mengelak je) and my sis, bell sediakan pinggan mangkuk.. Ahaha at the end sume orang enjoy makan and kekenyangan macam buaye baru pas dapat dinasor~ Lets enjoy the photos which taken by bell, me sebuk xdan pegang kamera.

yummy~yummey

tangan si payid~ ahahaa

Let's makan!

Minggu ni agak sibuk nak buat persiapan barangan baby. Masa sibuk2 servey barangan baby especially baju, me rambang mata macam nak pengsan xtau nak pilih. Sume cantik2 tapi tu laa masih lagi xtau nak scan tau jantina atau tak. Hmm xpe biar la dulu kan :) kitorang sibuk mencari baby's coat ngan drawer nak simpan baju2. Almaklumlah kat umah x banyak gobok. Malam ni nak pi tengok satu baby coat ni kat pandan indah. Erm tengah cari almari yang macam ni keluaran ikea. Name dia ANEBODA :)

nice huh.. memang menarik minat~

Selain nak carik barang baby yang satu hape pon x beli lagi and menyiapkan keja ofis, hari khamis ni ade medical check up. Now dah kena pegi 2 minggu sekali. Owhh update kandungan; minggu ni dah masuk 31 weeks.. cepat kannnn?? Then jumaat i nak apply cuti nak kemas umah sebab hari sabtu bakal menerima tetamu from family in laws and si kecik yg tersangat la comey :) and her parents too!! Ingat nak bawak dorang g makan satay willy yang sedap tuh and bawak g sg. tekala la kot.. mane lagi tempat yang best kat kajang ni kan? memang takdeee~~ Huhuu wish me luck eyy, nervous nih nak menerima tetamu dirumah sendiri~ my own; sebelum ni umah mama papa je, xde rase pape ponn.. Ehehee. Mari cuba yang terbaekk~~!!

inilah si kecik kiut miut pujaan hati terbaru~ name dia mu'izzatul bahira :D
InsyaAllah menjadi khalifah yang terbaik dibawah asuhan abi & ummi dia



Enjoy the week guys! Nanti kalau ade yang menarik, me will update.
Much Lurve :D
Signing out :)


2 comments :

  1. ainnnnnn i didnt know u got a blog :D

    ReplyDelete
  2. ehee and i didn't expect got some viewers ;) *malu* nyway, thanx for dropping by and i pinjam ur doa dan selitkan dalam my entry. Hope u don't mind :)

    ~from ur die hard fan follower ;)
    hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...