CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Friday, January 25, 2013

Mu'izatul Bahira

Assalamualaikum dan Salam Maulidur Rasul buat semua! =)

Mood blogging dah kelaut sebab tengah kemaruk nak mengkhatamkan puisi tepi jalan. Kalau lah ianya novel, memang tak tidur malam nak habiskan baca. Kat rumah takde tenet, so bile free free takde keje baru la boleh ngadap. Ade kerja pun kepala asik nak bukak blog fynn..sorry la, i macam out dated sikit sebab baru berjinak-jinak nak kenal fynn tu.. Wuwuwuuu

Ok, berbalik pada tajuk di atas, sape Mu'izatul Bahira tu? Hee dia cousin Mizan iaitu anak sedara saya A.K.A anak adik suami saya ;) So, arini nak tepek gambar sahajo.











Bahira tua daripada Mizan setahun. Now umur dia 2thn +++
Sangat bijak. Dah hafal doa makan, ABC, Alif Ba Ta sampai Ya, 123-10.
Memang kagum dengan dia.

Ada sekali tu dia pergi kedai dengan Maktik, belikan untuk Mizan air upin ipin sekali,
dalam kereta dia minum air tu, bila maktik tanya
"mana air bahira?"
"tu, kat belakang"
"abis yang bahira minum ni air siapa?"
"air mizan....."
"......................"


Kahkahkahkah!
Pandai dia ye, minum air mizan, yang air dia, dia simpan minum kat umah.
sampai separuh air tu dia minum.
sampai umah, "nah mizan, ni mizan punye"
Hahahahaha!!

Oh, budak berdua ni memang sangat sukakan air, tu pasal asik main kat kolam ikan atuk je.
Bahira bakal jadi kakak.
juga lasak bukan main!
InsyaAllah jadi anak yang solehah
;)
amin..

Tamat untuk entry kali ni, terima kasih sebab sudi baca. Ada kerja ni, pun selang seli baca puisitepijalan ;)

P/S: entry Beryl's minggu depan yek. ilefyu~

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...