CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Wednesday, January 2, 2013

Warehouse and Me! ;)

Selamat tahun baru 2013. 

Entry pertama untuk tahun baru ni nak mulakan dengan menunjukkan ke-obses-an ku pada Jualan Gudang! Haa, yang mana mak-mak pun mesti sama denganku kan, yelaa sape tak suka dengan SALES dan beli barang murah-murah ye dak? Kalau sebelum ni dah pergi Pureen Warehouse & Loreal- Maybelline Warehouse, harini pulak nak cheghita Big Bad Wolf ngan Mattel Warehouse ;)

Big Bad Wolf



Walaupun Big Bad Wolf Book Warehouse Sale ni lama jugak dorang buat 7-23 December, tapi me pergi sana 22 Disember Sabtu pagi around 10-11am sampai sana. Aim utama nak belikan Mizan Armany buku ABC sebab dok baca blog orang buku-buku untuk baby, toddlers banyakk and tersangat murah. Jadi harus terjah la jugak kannn..Lagipun tempatnye dekat je, kat Mines tu.. Usaha pujuk suami berjaya! hihii.. ;)

Sampai je sana orang okey la, tak sesak sangat..TAPIII, ye ada tapi.. tapinya tak bawak stroller si Mizan Armany ni.. penat laa pegang tangan, pulaknya kalau tahu diam takpe la jugak, ni tak tahu dok diam, so dokong la dia..tapi mana la larat sangat nak berdukung je si semangat ni.. bapaknya la pulak take over jaga. Time bapaknya jaga boleh la maknye cari buku dengan senang hati.. =)

Tapi jugak, buku ABC yang dicari takde, mungkin dah banyak habis, yelaa 2 hari sebelum nak tutup memang banyak laa buku habis. So far, memang best pergi sini, tahun depan (eh tahun ni laa) nak pergi lagi..kali ni malas nak bawak mizan :p sape suh tanak behave..

Ape yang dibeli?



Buku untuk maknya takde..huhuu :( Oh lupe, tak pergi kat bahagian malay novel pun. Takpela, sebab masa untuk maknya membaca pun kadang-kadang memang takde langsung. Twist dengan masa membaca untuk anaknye laa ye..

Kat BBW tu masa nak bayar amik 3 je buku untuk Mizan, ni-hao Kailan (boleh picit-picit kuar bahasa mandarin), Kitty-kitty & Shuffle Stories Flash card je.. sekali mase nak bayar maknya boleh pulak terpandang A Guide to Sewing tu pulak..macam berkenan & nak, tengok buku yang dicapai tak banyak so gatal la tangan ni amik selitkan sekali. Entah bile nak menjahit pun taktahu. Haishhh, kalau boleh undur masa tak amik pun xpe :p




Lepas tu kat luar tempat bayar tu ade laa pulak lagi buku-buku untuk baby/ toddlers..laggggiii banyakkkk lagiiii muraaaahhhhh.. *pengsan*

Pastu rasa menyesal je amik buku sewing tadi sebab dengan duit tu boleh beli pop-up books untuk mizan kottt... Iskk :'(
So kat tempat tu beli Giant Flash cards ABC and wall chart untuk mizan :) Giant flash cards tu rm5 je, berbaloi-baloi..wall charts tu rm10 ke rm12 camtu..ade 4 helai..Dengan dua kad yang super comel rm3 je satu..hihii














So, total damage tak sampai rm100 ;) 


Next, Mattel Warehouse! 






Mattel warehouse pun first time pegi, sebelum ni dorang buat kat tropicana sana, so guess tempat-tempat berubah ikut suka hati. Kitorang pergi hari khamis, first day kott ;) ahahaa sebab time tu me & marin cuti uruskan beberapa perkara, petang tu dalam 4 lebih kitorang sampai.

Tempatnya penuuh habuk! Memang tak sesuai langsung dorang buat kat situ. Yelah yang pergi sure mak bapak bawak anak kan? Dust everywhere. Suami bawak mizan kuar, main-main kat luar, me je pilih-pilih toys sambil tutup hidung. Dorang tak bekalkan mask langsung! Iskk!! Ingat tempat shopping complex mane tau nak kena bawak mask sendiri ye tak? Hmm, harap bulan 3 nanti venue yang much better. Ape yang dibeli?



Dua ni je, yang monkey rattle tu rm10, beli sebab mizan dah dok pegang je yang itu baru dok diam and thomas ABC tekan-tekan ade bunyi ni "hyee, i'm thomas. Let's sing alphabet" RM45 ;)



Inilaa tempat berhabuk yang ku katakan tadi tu, ni amik kat page fb dorang. Gambar ni lepas dorang vakuum untuk hari besoknyaa (jumaat)





Antara toys yang ade dijual. Barang Barbie pun banyak, sebab anak i boy i pandang sebelah mata je! Toys daripada cerita Cars pun banyak jugak. 



Tengok kat FB dorang ade talipon dora tu, tapi masa pergi takde ponnn.. dah habis agaknya.. huhuu dengar cerita rm10 gak.. I WANTTTT!!!

Iskk, takpe-takpe bulan 3 Mattel buat warehouse lagi! Nak pergi lagi.. make sure time tu tepikan duit awal-awal, nak beli lagi.. Maknye pulak yang over kau! 

Hah, terserlah sikap gilekan warehouse dalam entry ni. Nanti akan meroyan lagi kalau dengar ade je warehouse best-best ;) Jumpe lagi!

3 comments :

  1. wahh bestnye mattel house tuh.. nak pergi tapi dgn cik putri yang semakin melasak tu terpaksa batalkan niat suci murni kite.. hahah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii, ain bawakkan aje, seb baik bapaknye jaga kan.. ;)

      Delete
  2. sejak baik dr dmm chicken pox die tu, dia tak nak dgn sesapa dah.. except me..me & me only.. huaaa... xnk dgn papa die..nenek die pun payah.. haduii.. tu kalo nak ke mana2 bawa die balik mesti kejang otot.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...