CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, June 16, 2014

Play Time with Mizan Armany Part 2

Assalamualaikum w.b.t

Definisi hujung minggu bagiku adalah bawak si Mizan Armany berjalan & bermain. Sebab isnin-jumaat dia dah terperap kat rumah nenek, jadinya marilah bawak dia aktif & mengeluarkan peluh.

Selalunya bawak Bahira & Mizan pergi KLCC je, sebab dua orang budak tu sangat suka mandi main air & main taman tanpa kenal ape itu tengahari atau panas buta! Mak bapak is layankan jelaa asalkan mereka makan, kenyang & happy. Selalunya juga sebelum ke taman luar KLCC tu, kitorang siap belikan air macam coolblog or chatime atau kadang-kadang gong cha pun buleh dan beli roti bun sedap siap-siap. Kalau malas jalan jauh masuk cool storage angkut roti dan bayar. Budak-budak ni sambil mandi sambil datang kat kita makan, minum. Sangat senang jaga budak dua orang ni sebenarnya.









Ni la aktiviti bebudak ni tetiap minggu. Cumanya minggu baru-baru ni je tak pergi sebab Bahira ade aktiviti lain. Pastu hari ahad dia sibuk ajak makngah dia pergi "ayaqshishi" (that's what they call KLCC btw) sampaikan nenek dia kena call KLCC bagitau budak-budak ni ayaqshishi tutop! Haihh.. 

Eh, hari minggu haritu Mizan dapat anak itik! Kemain suka dia main dengan itik-itik tu. Tunggu next entry ye baru cerita ;)







Yang ni pulak bawak budak-budak ni main kat Aeon Kepong pasal bapak Mizan ni ade appointment dengan pakar mata. Mata papanya ade calar sikit. So kena pakai cermin mata anti silau.

Tu jela gambar yang ade dalam memory phone. Boleh jugakla up entry untuk ceritakan? Hikhik

Bye!

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...