CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan dan kesedihan, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu dari sifat penakut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan penindasan manusia."

Monday, June 9, 2014

SAFARI WONDERLAND A'FAMOSA MELAKA

Assalamualaikum w.b.t

Sambungan trip ke Melaka.

Pergi Melaka ni sebab dah beli tiket Safari Wonderland thru living social kot kalau tak silap. RM33 per adult. Bawah 3 tahun is free! Jadinya lepas breakfast kat hotel terus kemas barang and check out. Info: Kalau nak ke sini sila particular on time sebab ada 4 show, harapnya tak terlepas la.

Tapi masa kitorang sampai dah pukul 10.45 pagi. Show Elephant Encounter dah nak habis. Next show was on 4.30pm. Memang takla kan.

Ok, saya senaraikan dulu show & masa dia ye:

  • Elephant Encounter 10.15am & 4.30pm
  • Multi Animal Funtime 11.20an & 3.00pm
  • Color of The Bird 12pm & 3.45pm
  • Wild Wild West Show 2.15pm
So, kalau nak datang sini kena sediakan schedule dulu ye. 




Show gajah yang dah habis.~






Nak naik trem tapi beratur panjang yang hampun. Walk thru area dulu.
Jalan-jalan dulu.




Multi animal funtime. Macam-macam binatang buat show termasuk kucing!



 Habis je show ni terus jalan beberapa langkah tak jauh untuk tengok show burung pulak.


 Eagle. Boleh tahan besar jugak.
Habis show burung kita lunch dulu!
Lunch free yek sebab termasuk dalam pakej ;)



 Moh naik bot ke Monkey Island pulak





 Tak banyak sangat pun monyet-monyet kat sini.
Agak boring jugak~






 Wild Wild West Show.
Aksi tembak-tembak, letup letup.
Mizan dah sleepy sangat time ni. Tak tengok sampai habis pun.




 Sebelum balik kita wajib naik tram dulu tengok haiwan-haiwan secara dekat.
Kat Zoo Negara pun tengok dari jauh je.



 Macam rimau ni selamba je dorang lepas gitu.
Tapi dalam gate la ;)




Bye! 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...